Stedendriehoek

Demonstratievluchten elektrisch vliegtuig op Teuge

TEUGE – Op het event Cleantech Tomorrow was het al te zien, het elektrische vliegtuig. Vers van de pers; zo vers zelfs dat er op dat moment nog geen licentie was om er ook mee te vliegen in Nederland. Bijna twee weken later is die licentie er wel. Daarom organiseert de Cleantech Regio nog een aantal demonstratievluchten met dit vliegtuig.

Zaterdag 12 mei zal tussen 11.00 en 13.00 uur het vliegtuig vier vluchten maken van circa 10 minuten. En er mag per vlucht één passagier mee van maximaal 50 kilo. Belangstellenden hiervoor kunnen zich aanmelden via een mailbericht aan communicatie@cleantechregio.nl. Dit moet gebeuren voor vrijdag 11 mei 16.00 uur. Bij veel belangstelling worden de vier plaatsen verloot.

E-vliegtuig
Cleantech Regio en iFly (www.ifly.eu), importeur voor de Benelux van de Sloveense vliegtuigbouwer Pipistrel, maken deze demonstratie gezamenlijk mogelijk. Elektrisch vliegen is een belangrijke ontwikkeling op weg naar een duurzame toekomst. Op het gebied van duurzaam vervoer zijn elektrische auto’s, fietsen en scooteren al behoorlijk ingeburgerd. Maar elektrisch vliegen, dat is ‘the next level’.