Stedendriehoek

De rijkdom van een kachel met haardstel

Heerlijk wonen doe je in een huis met kachel. Even je boek lezen, televisiekijken of simpelweg wegdromen in het dansende vlammenspel van je kachel, dat is rijkdom. Maar ook voor het hoge rendement, je energiebesparing en eenvoudige installatie kun je warmlopen. Dus zoek je een haardstel dat perfect aansluit op je inrichting. Misschien strak en modern, voor een design-sfeer. Of juist klassiek, zoals de karakteristieke gietijzeren houtkachels in oude villa’s en boerderijen. Er valt zoveel te ontdekken, zoals in dit assortiment met ruim 700 kachels en haardstellen.

Welke kachel past bij jou?
Om de ideale kachel te vinden, moet je goed vergelijken. Verdiep je in de specifieke voordelen van de verschillende merken. Zo wordt Scan aangeprezen om zijn moderne, veilige en milieuvriendelijke kachels. Het Italiaanse MCZ is de bekendste fabrikant van pelletkachels. Altech staat voor elegante lichtgewicht kachels. En ook over de merken Edil Kamin, Rika, RED, Nordic Fire, Quadra Fire, Jotul, Contura en Dovre is genoeg te vertellen. Hiervoor bezoek je een gespecialiseerde winkel.

Het haardstel: functioneel én sfeervol
Bij een haard hoort een haardstel. Niet alleen heb je deze simpelweg nodig om uw je vuur snel en gemakkelijk op te stoken, ook draagt een haardstel bij aan de sfeer rondom je haard. Ook op dit gebied heb je ruime keuze. Je kunt alles bestellen: complete haardstellen en losse ondeerdelen, zoals kachelpoken, vuurtangen, vegers, asblikken en opbergrekken.

De moderne pelletkachels van de toekomst
Moderne pelletkachels maken terecht een flinke opmars. Zo heb je geen gasaansluiting nodig, is de verbranding van gassen naar warmte optimaal en stoot de moderne pelletkachel 80 procent minder fijnstof uit dan een houtkachel. Hierbij horen wel enkele aandachtspunten. Zo moet je rekening houden met het bouwbesluit. Ook moet je aan de voorwaarden voldoen die gesteld worden aan je aansluiting, ventilatieopeningen, ramen, deuren en afstand tot de buren. Ook hierbij is de expertise van een specialist van grote meerwaarde.

Meer informatie?
Ben je op zoek naar een kachel of haard? Kachelsenhaardenwinkel adviseert je graag. In onze showrooms in Opmeer en Benningbroek vind je een uitgebreid aanbod kachels en haarden. Of doe alvast online inspiratie op. Wij zijn telefonisch bereikbaar op 0226 – 357900. Of stuur je vraag per mail naar verkoop@kachelsenhaardenwinkel.nl. Ook kun je het contactformulier invullen op onze website.