Stedendriehoek

Coinbase and Visa gaan samenwerken voor nieuwe creditcards

We zien dat er de laatste tijd een hele hoop bedrijven samen gaan werken om de cryptomarkt mainstream te maken. Van de ontwikkeling van goede bitcoin robots zoals bitcoin code tot aan nieuwe initiatieven van de grote sociale media platformen. Er is recentelijk een bijzondere samenwerking aangekondigd, Coinbase is namelijk van plan om met Visa samen te gaan werken. Wat houdt deze samenwerking in? En wat kunnen we er precies van verwachten? Om hier achter te komen zal je snel verder moeten lezen, we laten het je in dit artikel namelijk allemaal zien!

De samenwerking met Visa
Coinbase heeft aangekondigd dat het nu een Visa principal member is, dit houdt in dat dit het eerste crypto bedrijf is dat lid wordt van Visa. De beurs kan nu meer diensten aanbieden aan de huidige klanten van Coinbase Card en de service uitbreiden naar een groter aantal landen. Hoewel Coinbase geen concrete plannen voor de nabije toekomst heeft aangekondigd, zijn de opties wel op de planning gezet. Dit volgt ook uit wel uit een aankondiging die het crypto-bedrijf op woensdag 19 februari heeft gepubliceerd. Coinbase heeft bovendien de bevoegdheid verkregen om kaarten uit te geven namens andere firma’s en bedrijven. De status van Coinbase als belangrijkste lid is een teken van erkenning voor de crypto community. Het is een “significant milestone in the mainstream adoption of crypto”.

De betaalkaart van Coinbase
Coinbase bood zijn door Visa aangedreven Coinbase Card in april 2019 voor het eerst aan inwoners van het Verenigd Koninkrijk aan. De kaart zet de cryptocurrency op de wisselrekening van een klant om in fiatvaluta als ze het uitgeven, hierdoor is het niet meer nodig om handmatig geld op te nemen. Het stelt gebruikers ook nog eens in staat om hun crypto uit te geven op elke locatie die Visa-kaarten accepteert, ongeacht of de winkelier cryptocurrency accepteert. Sinds de eerste lancering heeft Coinbase verschillende munten op de site staan die nu ook kunnen worden gebruikt voor het betalen, waaronder XRP en BAT. Daarnaast heeft het bedrijf zijn dekkingsgebied uitgebreid naar een groot aantal landen in Europa: 29 verschillende landen en regio’s komen momenteel in aanmerking om de kaart te gebruiken.

Om de lancering van Coinbase Card te vieren, ziet Coinbase af van de £ 4,95 kaartuitgiftekosten voor de eerste 1.000 mensen die op de wachtlijst komen. Coinbase-klanten kunnen de iOS- en Android-app vandaag downloaden en hun Coinbase-account veilig koppelen. Eenmaal gekoppeld, is het cryptosaldo op Coinbase onmiddellijk beschikbaar voor gebruik via de virtuele kaart, en hun contactloze Coinbase-kaart wordt per post verzonden.

De crypto kaarten worden steeds bekender
Coinbase beweert dat dit bedrijf het eerste “pure play” crypto-bedrijf is dat lid wordt van Visa. Dit betekent dat dit bedrijf het eerste bedrijf is met een exclusieve focus op cryptocurrency. Dit heeft andere crypto-bedrijven er echter niet van weerhouden om soortgelijke producten aan te bieden. Crypto.com, BitPay, Wirex, TenX, Spend en 2 andere bedrijven bieden ook cryptokaarten met Visa aan.

Ondertussen hebben Bitwala en Nexo ervoor gekozen om met Visa’s belangrijkste concurrent, Mastercard, in zee te gaan. Dit is natuurlijk een uitstekende ontwikkeling. Hoe meer mensen crypto gebruiken, hoe sneller de crypto mainstream zal gaan worden. Het zal niet lang duren voordat de meeste mensen bekend zijn met de bijzondere voordelen achter de technologie van de cryptocurrency.