Stedendriehoek

Cleantech Center daagt leerlingen en studenten uit

STEDENDRIEHOEK – Voortgezet-onderwijsscholieren uit Oost-Nederland kunnen zich inschrijven voor de Cleantech Talent Award 2019. Ze kunnen een profielwerkstuk of het verslag van een project over duurzame technologie insturen. De hoofdprijs bestaat uit een bedrag van 500 euro.

Als een ingediend idee bij de beste tien inzendingen hoort, mogen de kandidaten hun idee pitchen tijdens de finale van de Cleantech Talent Award op woensdag 29 mei 2019 in de Broodfabriek in Zutphen. Pitchen kan op verschillende manieren: bijvoorbeeld door kort wat te vertellen, door iets te laten zien van het project, of door het laten zien van een filmpje. Een deskundige jury bepaalt wie de winnaar is. Kijk op www.cleantechcenter.nl voor meer informatie en inschrijven.

Cleantech Battle 2019
Voor studenten van het mbo, hbo of wo uit Oost-Nederland die meegewerkt hebben aan een vraagstuk op het gebied van schone technologie, is er de Cleantech Battle 2019. Meedoen is eenvoudig: er hoeft alleen het verslag ingestuurd te worden van het duurzaamheidsvraagstuk, of het nu gaat om een onderzoeksrapport, eindexamen, stagerapport of studieopdracht. De hoofdprijs bestaat uit een bedrag van €3.000,- plus ondersteuning bij de volgende stap in de carrière van de winnaar.

Als het ingediende project tot de tien beste inzendingen behoort, mogen de kandidaten hun idee pitchen tijdens de Cleantech Battle op donderdag 6 juni 2019 in de Broodfabriek in Zutphen. De winnaar ontvangt een geldbedrag van €3.000,-. Behalve deze hoofdprijs liggen er bedragen van €2.000,- en €1.000,- klaar voor de nummers 2 en 3. Maar dat niet alleen: het Cleantech Center ondersteunt de winnaars met expertise en advies en brengt studenten die verder willen in de Cleantech-sector in contact met ondernemers en mogelijke financiers.

De Cleantech Battle staat open voor studenten van alle opleidingsniveaus. Want iedereen kan bijdragen aan duurzame ontwikkeling. Van idee tot praktische uitwerking, van eerste verkenning tot werkend prototype, van efficiëntieberekening tot uitgewerkt businessplan.

De Cleantech Talent Award en de Cleantech Battle zijn beide initiatieven van het Cleantech Center en wordt mede mogelijk gemaakt door de Cleantech Regio.