Stedendriehoek

Broadway hitmusical komt naar Apeldoorn

APELDOORN – Het is de grootste reizende musical in Nederland. The Addams Family is een komische voorstelling met een absolute sterrencast. Hoofdrollen worden gespeeld door Pia Douwes, Johnny Kraaijkamp en Tony Neef. Samen met een live orkest, de nieuwste special effects en een ongeëvenaard decor maken ze van The Addams Family de meest spraakmakende show van het nieuwe seizoen. Van 5 tot en met 16 december is de musical te zien in Theater Orpheus.

The Addams Family is een productie van het Nederlandse bedrijf TEC Entertainment. Voor de komische musical is alles uit de kast getrokken. Naast de eerder genoemde hoofdrolspelers schitteren onder anderen Marjolein Teepen, Irene Kuiper en Terence van der Loo in deze spectaculaire productie vol macabere humor. The Addams Family is daarmee duidelijk onderscheidend. De voorstelling vertelt geen zwaar of beladen verhaal, maar is komisch en bij vlagen zelfs hilarisch. De Nederlandse bewerking van deze van oorsprong Amerikaanse musical is gemaakt door Jon van Eerd en voor de regie tekent de gerenommeerde theatermaker Paul Eenens (bekend van onder meer Was Getekend Annie M.G. Schmidt en Ciske de Rat). De muziek is live en de arrangementen zijn speciaal voor The Addams Family geschreven. Samen met het spectaculaire decor zijn dan ook alle ingrediënten voorhanden om van The Addams Family dé theaterhit van het nieuwe seizoen te maken.

Het verhaal
De excentrieke Addams Family is springlevend. De gepassioneerde Gomez (Johnny Kraaijkamp) en zijn geliefde, de bloedstollend mooie Morticia (Pia Douwes), hun duistere ‘schatjes’ Wednesday (Marjolein Teepen) en Pugsley (Martijn Vogel), Oom Fester (Tony Neef), Oma (Irene Kuiper) en uiteraard butler Lurch (Raymond Paardekooper) treden uit de duisternis en verruilen hun macabere villa voor een zwarte komedie in het theater. Dochter Wednesday Addams is volwassen geworden en draagt een schokkend geheim met zich mee. Ze is verliefd op Lucas, een gewone jongen die, tot overmaat van ramp, afkomstig is uit een ‘doodnormaal’ Hollands gezin. Ze deelt het geheim enkel met haar vader Gomez, die echter nog nooit iets voor zijn geliefde Morticia verborgen heeft gehouden. Als Lucas en zijn ouders worden uitgenodigd voor een kennismakingsdiner, komt de waarheid op tafel te liggen. De volle maan schijnt, de geesten worden wakker en de liefde wordt op alle fronten op de proef gesteld.

Over de makers
The Addams Family-musical is gebaseerd op de personages die gecreëerd zijn door Charles Addams. De oorspronkelijke muziek en songteksten zijn geschreven door Andrew Lippa, die onder andere ook het script, muziek en teksten voor de Drama Desk prijswinnende musical The Wild Party schreef. Marshall Brickman en Rick Elice schreven samen het script voor de meermaals bekroonde Broadway-musical Jersey Boys. Brickman won in 2012 vijf Tony Awards. Het creatieve team van de nieuwe Nederlandse versie van The Addams Family bestaat naast regisseur Paul Eenens en vertaler/bewerker Jon van Eerd uit choreograaf Stanley Burleson en West End musical director Dave Keech. Een team dat garant staat voor een meesterlijke productie. Overal ter wereld – inclusief Broadway – was The Addams Family een enorme hit. De musical is dit seizoen voor de eerste keer in Nederland te zien en de publieke belangstelling overtreft nu reeds alle verwachtingen. Tijdig reserveren is dan ook raadzaam.

Info & tickets
Kijk voor meer informatie over de tournee en het bestellen van tickets op www.theaddamsfamily.nl. Kaarten zijn tevens verkrijgbaar via telefoon 0900-1353 (60 cpm).