Stedendriehoek

Bier moet rollen!

APELDOORN – Van vrijdag 5 tot en met zondag 7 oktober vindt weer het Veluws Bierfest plaats op het Zwitsalterrein aan de Vlijtseweg. Het bier zal drie dagen rijkelijk vloeien tijdens het feest. Jetzt Geht’s Los!

Vrijdag 5 oktober wordt het Bedrijfsfest gehouden, zaterdag 6 oktober is er het grote feest voor iedereen en ook op zondag 7 oktober zijn er leuke activiteiten. “Op deze dag houden we, van 14.00 tot 17.00 uur, voor de tweede keer het Veluws kampioenschap Bierfust Rollen”, vertelt Peter van den Heuvel. “In teams van drie gaan de deelnemers met elkaar de strijd aan. De wedstrijden worden gehouden op verhard terrein, waarin diverse hindernissen  zijn geplaatst. Het spel wordt gespeeld met een biervat van 50 liter, voor de helft gevuld met water. Er wordt gespeeld op tijd en de tijden van beide rondes worden bij elkaar opgeteld. Het team met de snelste tijden is uiteraard de winnaar.”

Eén of twee mensen  rollen, dus beslist niet slepen, het vat voort met de handen. Het vat moet over het hele circuit contact houden met de grond of  het obstakel waarover men speelt. Ook moet het vat op de obstakels blijven, anders moet het obstakel opnieuw genomen worden. De speeltijd loopt door. De rollers mogen telkens afgewisseld worden door de volgers. De ongetwijfeld spannende wedstrijd wordt van deskundig commentaar voorzien door ‘Party’ Harry Vesseur en Tom van Zevenbergen.

Van den Heuvel benadrukt dat deze wedstrijd meer om behendigheid draait dan om brute kracht. “Daarom kan iedereen ook meedoen. Deze competitie is genderneutraal!” Wel geldt er een minimumleeftijd van 18 jaar, ‘omdat er bier wordt geschonken’, en inschrijfgeld van 15 euro (inclusief een biertje) per team. “De winnende equipe ontvangt sowieso 250 euro, maar dat verdubbelen wij als deze ploeg het bedrag verkiest te schenken aan een Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI)-erkend goed doel.”

De organisatie hoopt op deelname van zo’n dertig teams uit de gehele Stedendriehoek Apeldoorn-Deventer-Zutphen. Van den Heuvel: “De aanmeldingen lopen al gestaag door, dus we verwachten een mooi evenement. Belangstellende teams kunnen zich nog inschrijven via de website www.veluws-bierfest.nl”