Stedendriehoek

Beleggen of een vakantiehuis kopen in de Dordogne?

Er staan prachtige vakantievillas in de Dordogne te koop. Hierin viert u gratis vakantie. U betaalt immers geen huur. Bovendien levert deze investering u de rest van het jaar geld op dankzij de verhuur. Het rendement is hoog

Waarom een vakantiehuis kopen?
De Dordogne is al vele jaren erg populair. De regio staat bekend als een van de mooiste van Frankrijk. Alles komt hier samen: natuur, rust, recreatie, toeristische attracties, rivieren de Lot en de Dordogne, kastelen en pittoreske dorpjes en stadjes, gezellige markten en prachtige uitzichten. Een comfortabel vakantiehuis op een vakantiepark in Frankrijk vol ruimte en faciliteiten is het perfecte vertrekpunt om deze geweldige regio te ontdekken. Dus waar kiest u voor? Beleggen op de beurs of een vakantiehuis kopen?

Waarom investeren in een vakantiehuis in de Dordoge?
Het staat vaak in financiële tijdschriften en op online kanalen: beleggers gebruiken hun tweede woning als belegging. Dat is niet verwonderlijk omdat de bankrentes historisch laag zijn. En de altijd grillige aandelenbeurzen vereisen onafgebroken aandacht en expertise. Daarentegen biedt een waardevast object zoals een vakantiehuis in de Dordogne de zekerheid van een stabiel rendement. Zo ook de vakantiehuizen van FranceComfort:

  • Aantrekkelijke huizenprijzen in Frankrijk,
  • Hoge rendementen tot wel 8%,
  • Vaste rendementen mogelijk,
  • Voor Nederlanders verlaagde vermogensbelasting: 1,5% extra rendement,
  • Gedeeltelijk financierbaar tegen ca. 2,6%,
  • Eigenaarschap van een volwaardig huis.

Uitgelicht: Village des Cigales
U wilt een vakantiehuis kopen dat op de toekomst gemaakt is. Dat is een goede reden om Village des Cigales eens uit te lichten. Hier zijn de vakantiehuizen recent volledig gerenoveerd, geschilderd en opgeknapt. Zo zijn er nieuwe vloeren, keukens, meubels en sanitair. Op het vakantiepark in de Dordogne zelf zijn ook het restaurant, de zwembaden, de waterglijbanen, de speeltuinen en de tennisbaan perfect verzorgd. Het beheer en de verhuur is voor rekening van de Nederlandstalige beheerders van FranceComfort. De vakantiehuizen liggen midden in de natuur- en cultureel schatrijke Dordogne. De prijzen gaan vanaf € 79.000.

Bespaar extra
Investeert  in een vakantiehuis in Frankrijk, dan bespaart u op belasting in Nederland. Want Frankrijk en Nederland hebben een aantrekkelijk belastingverdrag. Dat voorkomt dat u dubbele belasting betaalt in het land van uw onroerend goed. Het aankoopbedrag gaat van uw fiscale vermogen in Nederland af waardoor u hierover geen vermogensrendementsheffing hoeft af te dragen. Afhankelijk van uw totale vermogen komt u voordeel tussen de 1,2% en 1,5% te liggen. Daarbij komt natuurlijk ook nog het rendement uit de exploitatie.