Zorg

Wandelen met Zozijn

WILP – Sinds 2016 verzorgt Zozijn een AvondWandel4daagse waar alle bewoners met verwanten, vrijwilligers of medewerkers van Zozijn aan mee kunnen doen. Deze week, van dinsdag 6 tot en met vrijdag 9 juni, wordt deze vierdaagse weer gelopen.

“Deze organiseren we samen met de omliggende dorpen Wilp, Posterenk, Bussloo en Wilp-Achterhoek. Scholieren en bewoners van deze omliggende dorpen doen jaarlijks enthousiast mee aan deze vierdaagse. Met gemiddeld zo’n 350 deelnemers, kunnen we zeggen dat dit een groots en geliefd evenement is.”

Startlocatie is Zozijn, Het Vierhuis, Weverboschweg 10 in Wilp. Er worden dagelijks routes uitgezet van 3, 6 en 10 kilometer. Middels pijlen en een routebeschrijving zijn de routes te volgen. De 3 kilometer is geheel rolstoelvriendelijk. Op twee avonden lopen de routes over wegen en paden buiten het terrein van Zozijn, de andere twee avonden lopen deelnemers een route over het terrein van Zozijn. Voor leerlingen van de Daniel de Brouwerschool wordt een overdagroute van 3 kilometer uitgezet. Deze is alleen te lopen tussen 10.00 en 15.00 uur.

De 6 en 10 kilometer voeren elke avond door één van de mooie gebieden die de omgeving rijk is. Traditiegetrouw speelt op woensdag de Brassband Crescendo Wilp op het schoolplein van de Hagewinde in Wilp. Op vrijdag is er de gezellige muzikale intocht.