Stedendriehoek

Zieke kinderen in snelle auto’s

DEVENTER – De Stichting StöppelKidsRally heeft haar eerste mijlpaal bereikt door al 10.000 pk ‘gedoneerd’ te krijgen van enthousiaste eigenaren van moderne/bijzondere sportwagens. De berijders van deze auto’s hebben aangegeven zich graag beschikbaar te stellen voor de eerste StöppelKidsRally, die in nauwe samenspraak met het Deventer Ziekenhuis op zaterdag 9 juni gehouden wordt.

De StöppelKids, de chronisch zieke kinderen die in het Deventer Ziekenhuis onder behandeling zijn van een arts/specialist en willen meerijden, kunnen uitkijken naar een mooie rit nu de eerste eigenaren van snelle Porsches, Mercedessen, Ferrari’s, Jaguars, Maserati’s en Nissans zich hebben gemeld. Ook enkele sponsors en donateurs hebben de eerste, zo noodzakelijke euro’s, toegezegd aan de organisatie.

Ellis Fleer, woordvoerster van de Stichting StöppelKidsRally, is verheugd met het gedoneerde ‘vermogen’, maar hoopt natuurlijk op meer ondersteuning vanuit bedrijven en particulieren om de StöppelKidsRally in juni te kunnen organiseren: “De sponsorpagina op de website van Stichting StöppelKidsRally raakt steeds beter gevuld met bedrijven die één van de sponsorpakketten aanschaffen en ons initiatief van harte ondersteunen. Anderen doen dat in stilte en doneren tussen de €10,- en € 250,- en een item voor de goodiebag of prijsuitreiking. Geïnteresseerden kunnen zich bij ons melden om bij te dragen aan de noodzakelijke fondsen.”

De Stichting StöppelKidsRally stelt zicht ten doel om jaarlijks voor (chronisch) zieke meisjes en jongens in de leeftijd van 8 tot 16 jaar en onder behandeling van een arts/specialist van het Deventer ziekenhuis, een bijzondere autorit te organiseren. Met de StöppelKidsRally beogen de initiatiefnemers (chronisch) zieke kinderen een dag te vermaken, zodat zij hun zinnen kunnen verzetten en zich een dag niet of minder ziek te voelen. De Stichting StöppelKidsRally brengt eigenaren/berijders van exclusieve auto’s en (chronisch) zieke kinderen samen. De exclusieve auto’s en hun berijders staan één dag ter beschikking van de (chronisch) zieke kinderen en rijden samen een door de Stichting StöppelKidsRally uitgezette route door mooi Salland. De Stichting StöppelKidsRally werkt hiervoor nauw samen met artsen/verplegend personeel van het Deventer Ziekenhuis.

De Stichting StöppelKidsRally voldoet aan de voor de ANBI-status gestelde eisen en heeft deze status verworven met terugwerkende kracht vanaf de oprichting op 24 juni 2017. “Met een ANBI-status (Algemeen Nut Beogende Instelling) kunnen onze donateurs hun schenkingen onder voorwaarden aftrekken in de aangifte inkomstenbelasting of vennootschapsbelasting. Hiermee is het steunen van ons goede doel – een mooie rit voor chronisch zieke kinderen die onder behandeling zijn in het Deventer Ziekenhuis – nog aantrekkelijker.” Zie ook de website www.stoppelkidsrally.nl