Stedendriehoek

Zeldzaam Mooi Festival in aantocht

DEVENTER – Tijdens de vijfde editie van het Zeldzaam Mooi Festival in Deventer kan men genieten van een ontspannen sfeer met muziek van de Stichting Muziekkoepel Worpplantsoen en Oscar Draait Plaatjes.

Kunstenaar Oscar Prinsen heeft een prachtige balans gevonden tussen zijn kunst en het draaien van platen. Op het festival zorgt Oscar voor de muzikale omlijsting met oude vinylsingles: jukebox, soul, funk, disco, Franse chansons, jazzy en pop. Het evenement vindt van 11.00 tot 19.00 uur plaats op zondag 15 juli in het Worpplantsoen. Parkeren en entree zijn gratis. Vorig jaar trok het evenement ruim 9.000 bezoekers.

“Je kunt gaan picknicken in het park met lekkere, pure en (h)eerlijke producten van de ruim 25 bijzondere foodtrucks en foodkramen. En je kunt een bezoekje brengen aan een wel heel bijzondere markt: de Zeldzaam Mooie Markt. Met meer dan honderd verschillende marktkramen is er voor ieder wat wils. Van sieraden, illustraties, kunst en woonaccessoires tot tassen, kleding en nog veel meer”, vertelt Ilse van Haasen-Nuesink. “Speciaal voor de mannen is een ontspannen plekje gereserveerd waar je je ter plekke kunt laten scheren bij de Heeren Scheersalon. Ook zijn er verschillende workshops en demonstraties van deelnemers, zoals een workshop mozaïek voor jong en oud van Sunny Art Atelier, of een workshop FoamClay van Artanko. Of ga met de sportvereniging Handboogschieten Deventer zelf boogschieten en volg een demonstratie houten handbogen maken. Juist de niet-alledaagse dingen maken dit festival zo bijzonder.”

Ook kinderen kunnen zich weer prima vermaken op dit festival met speciale activiteiten zoals hoepelen met De Hoepeljuf. Voor de allerkleinsten is er een springkussen, zijn er demonstraties mega-zeepbellen blazen door Frans van de Kamp, is er kinderschmink en nog veel meer. Voor meer informatie: www.zeldzaammooievents.com en www.facebook.com/ZeldzaamMooi