Winacties

‘Broederschap: op zoek naar een verloren ideaal’

DEVENTER – Bas Heijne verzorgt op uitnodiging van Jan Terlouw de tweede editie van de Deventer Jan Terlouw Lezing op woensdag 12 december in de Deventer Schouwburg.

Wat is de rol van de samenleving en de politiek in een noodzakelijk duurzame wereld? Jan Terlouw benoemde vorig jaar de globalisering en de manier waarop we met de natuur omgaan als twee belangrijke trends die steeds meer met elkaar in strijd raken. Dit jaar volgt een nieuwe visie op de wereld van morgen, door Bas Heijne en ‘tegenlezer’ Kiza Magendane met als titel ‘Broederschap: op zoek naar een verloren ideaal’. 

Bas Heijne is schrijver, columnist en essayist en schreef tot voor kort wekelijks een column in NRC Handelsblad. In 2017 ontving hij de P.C. Hooftprijs voor zijn beschouwend werk. Naast de hoofdlezing is er een tegenlezing, waarin de jongere generatie aan het woord komt. Deze tegenlezing wordt, op uitnodiging van Bas Heijne, gegeven door Kiza Magendane. Kiza is schrijver en beleidsondernemer en houdt zich bezig met burgerschap, identiteit, globalisering en de positie van Afrika in de wereld. Hij publiceert in onder meer NRC Handelsblad en De Groene Amsterdammer. 

Naast beide lezingen is er een ondersteunend muzikaal programma en alle bezoekers ontvangen na afloop een exemplaar van het boek ‘Broederschap, op zoek naar een verloren ideaal’ door Bas Heijne en Kiza Magendane, dat een weerslag van de lezing bevat.

Jaarlijks evenement
Ter ere van zijn 85e verjaardag gaf Jan Terlouw op 1 december 2016 een korte speech in De Wereld Draait Door over een onderwerp dat hem heel erg na aan het hart ligt: de rol van de maatschappij en de politiek in een noodzakelijk duurzame wereld. Zijn gedachtegoed verdient meer dan 7 minuten zendtijd in een televisieprogramma en werd aanleiding voor een jaarlijks terugkerend evenement: de Deventer Jan Terlouw Lezing, waar sprekers hun visie geven op de wereld van morgen. 

Lezersactie
De Cleantech Regio is partner van deze bijzondere lezing. En daarom geven we 10 kaarten weg. Stuur een mail naar info@cleantechregio.nl o.v.v. Deventer Jan Terlouw Lezing. Het aantal beschikbare kaarten is beperkt, dus zorg dat je voor 1 december reageert (op = op en maximaal 2 kaarten per persoon).

De Deventer Jan Terlouw Lezing is een programma van de Stichting Deventer Jan Terlouw Lezing, met als partners Tauw en de Tauw Foundation, Cleantech Regio, Deventer Schouwburg, Gemeente Deventer en Provincie Overijssel.