Stedendriehoek

Wie wint de Zilveren Camera in Deventer?

Ieder jaar weer is de spanning op gezichten van de fotografen van de Deventer Fotokring af te lezen wanneer de uitslag bekend wordt gemaakt: wie wint de Zilveren Camera? In 5 categorieën wordt gestreden om deze felbegeerde prijs. De thema’s van deze expositie zijn: Mens in beeld, Natuur en landschap, Architectuur/stadsbeelden, Documentaire/Straatfotografie en Vrije Expressie. Het werk zal door een jury worden beoordeeld. De uitslag wordt op 8 augustus tijdens de officiële opening bekend gemaakt door Henk van Baalen.

Leden van de Deventer Foto Kring exposeren jaarlijks hun mooiste werk in de Lebuïnuskerk, dit jaar is dat van 9 augustus t/m 25 augustus. Deze expositie wordt mede mogelijk gemaakt door de gemeente Deventer.
Bezoekers kunnen ook hun stem uitbrengen om zo de publieksprijs te bepalen. Uit de deelnemers aan de stemming wordt een winnaar getrokken en deze ontvangt van de fotograaf de winnende foto.
De Deventer Fotokring heeft inmiddels bewezen een hoge kwaliteit werk te bieden. Zo worden de leden regelmatig uitgenodigd projecten in beeld te brengen. Bij de Bondsfotowedstrijd van de landelijke Fotobond eindigde de Deventer Fotokring dit jaar op een mooie 5e plaats van de 360 deelnemende verenigingen, met 1 zilveren en 4 bronzen onderscheiding voor de individuele leden.
De Deventer Fotokring is een actieve vereniging die de enthousiaste leden veel mogelijkheden biedt hun technische – en artistieke vaardigheden naar een hoger plan te brengen. Dit doen zij o.a. door het organiseren van mentorcursussen, fotograferen op locatie, technische bespreekavonden, het uitnodigen van bekende fotografen als gastspreker, contacten met andere fotoclubs en het bespreken van elkaars werk.
De feestelijke opening van de expositie wordt verricht door Henk van Baalen, op 8 augustus om 19.00 uur. Op die avond wordt naast de uitslag van de jury van de winnende foto, ook de winnende foto per categorie bekend gemaakt. De jury bestaat uit: de fotografen Frank Boots en Ferry ter Beek.