Stedendriehoek

‘Wie er mooi uitziet en zich mooi voelt, straalt’

TWELLO – In een rustige woonwijk in Twello heeft Odine de Bruine (38) een schoonheidssalon aan huis. Een ruime souterrain heeft zij sfeervol ingericht met een behandelstoel, kapperswasbak en visagiehoek. Om te laten zien wie Odine is en wat ze doet, bood zij redacteur Mandy Hendriks een behandeling aan. Leuk, want acties zeggen meer dan woorden.

Odine liet zich 14 jaar geleden omscholen tot schoonheidsspecialiste. Zij deed daarnaast verschillende opleidingen, waaronder een visagie en kappersopleiding, om een compleet plaatje te kunnen aanbieden. “Door de jaren heen heb ik mij gespecialiseerd in bruidsstyling”, legt Odine uit. “Dus visagie en het bruidskapsel verzorgen voor de aanstaande bruid. Dit vind ik zelf een hele mooie aanvulling op het werk als schoonheidsspecialiste. Je mag een klein onderdeel zijn van een hele belangrijke dag uit iemand haar leven. Dat is keer op keer weer heel bijzonder.”

In de loop der jaren heeft de schoonheidsspecialiste veel praktijkervaring opgedaan in verschillende schoonheidssalons, waaronder een op Aruba. “Toen ik na 2 jaar terugkwam uit Aruba ben ik gestart als eigen ondernemer. Ik ben – naast het werken in een schoonheidssalon -voor mezelf opdrachten gaan doen als bruidsstyliste. Mijn droom was altijd al om een eigen salon te starten en sinds januari van dit jaar heb ik deze droom kunnen verwezenlijken.”

Specialisatie
“Op dit moment ben ik bezig me te specialiseren in behandelingen voor kankerpatiënten. Door de chemokuren hebben zij vaak een gevoelige huid, waardoor zij geen reguliere behandeling kunnen krijgen. Bij sommige patiënten mag de huid zelfs niet behandeld worden. Hen kan ik wel een prettige massage aanbieden.” Hoe Odine op dit idee kwam? “Ik werk al een paar jaar als vrijwilligster voor de stichting Look Good, Feel Better’. Via deze stichting geef ik huidverzorgingsworkshops voor patiënten met kanker en kwam ik dus veel in aanraking met mensen met kanker.”

Behandeling
Na even kennis te hebben gemaakt met Odine mag de redacteur in de verwarmde behandelstoel gaan liggen. Odine legt uit wat ze gaat doen en vertelt dat elke behandeling aanpast wordt op de wensen en het huidtype van de klant. “Ik maak gebruik van de producten van Comfort Zone. Deze formuleringen zijn rijk aan natuurlijke ingrediënten en vrij van siliconen, parabenen en dierlijke grondstoffen.”

De behandeling is een ontspannende en fijne beleving, die compleet masserend wordt uitgevoerd. De producten hebben allemaal een zeer aangename geur. “Ook de holistische gedachte die achter deze producten zit spreekt mij erg aan. Het idee hierachter is het bevorderen van een gezonde en duurzame lifestyle in combinatie met bewust gekozen producten die verbetering geven aan huid, lichaam en geest. Daarnaast ben ik geen voorstander van cosmetische ingrepen; je kunt al een hoop bewerkstelligen met de juiste producten.”
Odine start de behandeling met een Tranquillity welkomstritueel, dat zorgt voor ontspanning van lichaam en geest. Hierna reinigt zij de huid, verwijdert ze eventueel ongewenste haren, krijgt de huid een peeling en vervolgens een masker. Terwijl het masker intrekt, krijg je een uitgebreide massage. Het masker wordt verwijderd met warme doeken en afsluitend wordt er een passende dagcrème aangebracht.

Een behandeling bij Odine Maakt je Mooi betekent alle aandacht voor jou. “Een stukje extra service is dat ik na elke behandeling de haren was en föhn. Ik vind het belangrijk dat mijn klanten weer netjes gestyled de deur uitgaan. Ik trek daarom ook gemiddeld 1,5 uur uit voor een behandeling van 60 minuten. Ik wil echt de tijd nemen voor mijn klanten en ze dat luxe gevoel van aandacht laten ervaren.”

Wie voor het eerst bij ‘Odine Maakt je Mooi’ komt kan kiezen voor een kennismakingsbehandeling van 45 minuten voor €32,50. Deze behandeling bestaat uit een uitgebreide huidanalyse, reiniging, peeling, massage van het gelaat en een dagverzorging.
Maar wil je een keer een make-upadvies of heb je een feestje en wil je een feestlook die bij je past? Daar kan Odine je ook bij helpen. Kijk voor meer informatie op www.odinemaaktjemooi.nl of bel 06-22393980.