Stedendriehoek

Werken aan verkeersveiligheid

DEVENTER – Gebruikers van een scootmobiel kunnen vrijdag 7 september deelnemen aan een speciale oefendag in Deventer. Zowel theorie als de praktijk van het rijden met de scootmobiel wordt geoefend met instructeurs van VVN. De oefendag helpt de verkeersveiligheid van de scootmobielbestuurders te vergroten.

De scootmobiel is niet meer weg te denken uit het dagelijks verkeer. Maar de bestuurders zijn kwetsbaar: jaarlijks belanden duizend van hen op de Eerste Hulp van het ziekenhuis. Om de veiligheid te vergroten, zijn er in Deventer jaarlijks enkele scootmobiel-oefendagen. De oefendagen zijn bestemd voor alle bezitters van een scootmobiel, dus niet alleen voor beginners. 

De oefendagen zijn een initiatief van Veilig Verkeer Nederland afdeling Deventer, Stichting Fooruit, de Deventer Stokvisrijders en de gemeente Deventer. De verkeerskennis van de deelnemers wordt opgefrist en er is aandacht voor het besturen van de scootmobiel.

Vrijdag 7 september vanaf  09.30 uur staat de koffie klaar in P.W. Janssen, Hermelijn 2. Het theoriegedeelte is van 10.00 tot 12.00 uur. Na de meegebrachte lunch of lunch thuis, is er tussen 13.00 en 16.00 een uur praktijk in kleinere groepen op de oefenbaan. Deelnemers kunnen bij P.W. Janssen een warme maaltijd bespreken en met pin betalen: 0570-698200. 

Inschrijven kan bij de stichting Fooruit, via e-mail welkom@fooruit.nl of telefonisch op 0570-641795 tussen 10.00 en 16.00 uur (op maandag en woensdag of naam en postcode inspreken op antwoordapparaat). Meer informatie over de oefendagen is te vinden op www.deventer.nl/scootmobieloefenbaan of onder activiteiten op www.fooruit.nl.