Stedendriehoek

Wereldrestaurant A1 koploper in tussenstand

DEVENTER – Tot en met 13 maart kan iedereen via www.restaurantverkiezing.nl stemmen op zijn of haar favoriete restaurant. Bij deze gemeentelijke verkiezingen voor het Leukste Restaurant maken horecagelegenheden – in de gemeente waar zij gevestigd zijn – kans op een award voor de meeste stemmen of voor de hoogste waardering. Hetzelfde restaurant kan natuurlijk ook beide titels winnen. Er zijn minimaal 30 stemmen nodig om in de prijzen te vallen.

Hoe ziet de tussenstand er momenteel uit? 

Aan kop gaat Wereldrestaurant A1. Hier kan je grenzeloos genieten van wereldse gerechten in een sfeervolle entourage. Eigenaar Jack Chen: “Tijdens uw verblijf in ons restaurant beleeft u een onvergetelijke avond waarvan u nog lang nageniet. Verleidelijke menu’s, bereid door bevlogen koks die u laten proeven van de smaakvolste gerechten. Van Italiaans tot Japans. Van Frans tot Chinees. Van Indiaas tot Zuid-Amerikaans. En meer… Het is slechts een kleine stap in de grote keuken van Wereldrestaurant A1.”

Op nummer 2 staat Happerij Tapperij de Expeditie, die al bijna vijf jaar in de Smedenstraat zit. Het is een jong en vernieuwd lunch- en eetcafé waar vele culturen samenkomen. “Bij de Expeditie kunt u terecht voor lekkere koffies met gebak, een heerlijke lunch en diner van een kaart met invloeden van over de hele wereld.”

Op plaats drie in de tussenstand zien we Eten bij pa & Ma staan. Al bijna vijf jaar zit dit restaurant in een oude boerderij aan de Spanjaarsdijk in Schalkhaar. Het restaurant is een oude verbouwde rundveestal. Eigenaar Ferdi: “Wij zijn gespecialiseerd in eigen dry-aged vlees van Hollandse bodem: 100 procent regionaal en 100 procent kwaliteit. Wij rijpen het vlees minimaal 21 dagen in speciale rijpingskasten wat zorgt voor een echte smaak beleving. Het keukenteam kookt met passie en ambacht de lekkerste gerechten, met altijd verse en huisgemaakte producten en bij voorkeur uit de regio. Dit in combinatie met onze vriendelijke, attente en servicegerichte bediening bent u verzekerd van een fantastische avond uit!”

Tot en met woensdag 13 maart kan men stemmen op Leukste Restauarant van Deventer via www.restaurantverkiezing.nl. De winnaar van de verkiezing maakt kans om tot het leukste restaurant van Overijssel en zelfs Nederland te worden gekozen. En als je stemt, maak je ook nog eens kans op leuke prijzen, waaronder een luxe hotelovernachting voor twee personen.