Stedendriehoek

Wereldkampioenen volleyballen in Diepenveen

DIEPENVEEN – Het Nederlands transplantatie-volleybalteam speelt zondag 18 maart in Diepenveen een oefenwedstrijd tegen een gemengd team van DSC Heren1/Dames1.

Het transplantatieteam, dat alleen uit spelers mag bestaan met een getransplanteerd orgaan (hart, long, nier, lever, stamcel) of op de wachtlijst staan voor transplantatie, heeft vorig jaar zijn titel als wereldkampioen geprolongeerd tijdens de 21e World Transplant Games (WTG) in Malaga en is zich aan het voorbereiden om deze titel wederom te verdedigen tijdens de aankomende WTG 2019 in Newcastle. Saillant detail is dat een van de spelers van het DSC Heren 1-team, Casper Berris (45), sinds november 2017 ook in het transplantatieteam speelt en nu dus tegen zijn eigen teamgenoten gaat spelen. Casper heeft in december 2014 een harttransplantatie ondergaan.

De World Transplant Games (de eerste werd gehouden in 1978) zijn een geweldige gelegenheid om donorregistratie onder de aandacht te brengen. Zeker met de huidige ontwikkeling in de pas aangenomen wet voor actieve donorregistratie, is het heel belangrijk om te laten zien hoe mooi het is om na orgaantransplantatie weer mee te kunnen doen aan een sport.

De oefenwedstrijd in Hof van Salland, Dorpsstraat 30 te Diepenveen, begint zondag 18 maart om 13.00 uur. Publiek is van harte welkom en de toegang is vrij.