Stedendriehoek

Wens in vervulling met expositie

DEVENTER – Woonzorgorganisatie Domus Magnus werkt met het project Onderscheidend Vermogen. Dat houdt onder meer in dat verschillende extras zijn aangeschaft die binnen de diverse locaties rouleren. Bijvoorbeeld de rolstoelauto: die staat elke maand bij een andere locatie en kan dan worden gebruikt om iets extra’s met een bewoner te gaan ondernemen.

Ook een CRDL, een Tovertafel en verschillende Digifietsen rouleren op deze manier. Wat het Onderscheidend Vermogen ook inhoudt, is dat bewoners ieder jaar hun wens in vervulling mogen laten gaan. En nu was het de beurt aan een wel heel creatieve bewoonster van Villa Molenenk.

Een bewoonster leek het namelijk heel bijzonder als er een expositie zou komen van haar eigen werk. En dat is geregeld: komende maanden hangen haar kunstwerken prominent opgesteld in de woonzorglocatie aan de Laan van Borgele te Deventer. Al een groot deel van haar leven is mevrouw kunstzinnig bezig met diverse materialen en technieken. Zo heeft ze veel gedaan aan macramé, ze heeft wandkleden gemaakt van textiel, heeft veel in aquarel geschilderd, in olieverf en acryl. Ze maakt kettingen, kaarten en tassen. Soms door emoties ingegeven, door wat ze heeft meegemaakt of door wat ze ziet. Dat wil ze dan ook maken. “Op mijn leeftijd heeft alles wat ik heb gemaakt een verhaal”, vertelt de bewoonster.

De bewoners van Villa Molenenk genieten ook dagelijks tijdens de maaltijden van de kunstwerken van mevrouw. Bij een workshop Afrikaanse Batik in De Makerij heeft de artistieke bewoonster namelijk mooie placemats gemaakt. Deze placemats worden nu gebruikt in het restaurant  van de woonzorglocatie. Inmiddels zijn er varianten voor het voorjaar en voor de zomer. Aan het ontwerp voor de herfst is mevrouw nu bezig.