Stedendriehoek

Wendbare kano’sen veel balgevoel

DEVENTER – Voor de achtste keer houdt de Deventer Kano Vereniging het internationaal kanopolotoernooi. Op zaterdag 6 en zondag 7 juli komen wederom veel kanopolotoppers naar Deventer.

Het toernooi wordt gespeeld op drie velden in hoofd- en eerste klasse. Met twaalf teams in de hoofdklasse en twintig in de eerste klasse, in totaal zo’n tweehonderd spelers, zijn er mooie wedstrijden te verwachten. De deelnemers komen dit jaar uit België, Duitsland, Groot-Brittannië, Ierland en Nederland. DKV komt aan de start met twee ploegen, waaronder het al jarenlang aan de top staande hoofdklasseteam (8x Europees kampioen, 13x Nederlands kampioen). Het eerste-klasseteam bestaat uit voormalig hoofdklassespelers en talentvolle recreanten.

Kanopolo is een spel dat gespeeld wordt met kleine, wendbare kanos op een veld van 23 bij 35 meter. Het doel hangt twee meter boven het water. De bal mag gespeeld worden met de hand en met de peddel. Elk team speelt met vijf spelers (maximaal drie wissels). Een wedstrijd duurt 2 x 10 minuten. De wedstrijden zijn snel dynamisch en op het hoogste niveau zeker spectaculair.

De wedstrijden worden gevaren in de Cebecohaven bij de Deventer Kano Vereniging op drie speelvelden op zaterdag 6 juli van 08.00 tot 20.00 uur en op zondag 7 juli van 09.00 tot 16.30 uur. De finales worden zondag gespeeld om 15.30 en 16.00 uur. Bezoekers zijn beide dagen welkom bij de wedstrijden op het terrein van DKV einde Gashavenstraat (afslag na de sluis richting Zutphen).

Meer informatie over het kanopolotoernooi is te vinden op: www.canoepolodeventer.nl en op www.deventerkanovereniging.nl.