Stedendriehoek

Weer topfilms op de Brink

DEVENTER – Van donderdag 23 tot en met zaterdag 25 augustus tovert filmhuis De Keizer ‘het mooiste plein van Nederland’ om tot een gratis toegankelijke openluchtbioscoop. Op de Brink in Deventer worden op een groot doek voor De Waag vanaf 21.15 uur diverse films vertoond.

Op donderdag 23 augustus is het met twee Oscars bekroonde Three Billboards Outside Ebbing, Missouri te zien. C’est la Vie!, een Franse komedie van de makers van Intouchables, wordt op vrijdag 24 augustus vertoond. Op zaterdag 25 augustus wordt Film op de Brink afgesloten met Bankier van het Verzet, de Nederlandse hitfilm van het jaar die deels in Deventer is opgenomen. 

Deze veertiende editie van Film op de Brink wordt dit jaar extra bijzonder. In samenwerking met Historisch Centrum Overijssel wordt iedere avond een korte film vertoond van het bezoek van koningin Juliana aan Deventer in 1958. Deze unieke film, geschoten door Alex Roosdorp in kleur, laat zien hoe de koningin wordt onthaald door enthousiaste schoolkinderen op het Grote Kerkhof. Wie weet, zie jij jezelf terug op groot doek!