Stedendriehoek

Week van Alle Cultuurmakers

DEVENTER – De Week van Alle Cultuurmakers (WAC) is er voor iedereen – amateur en professional – die actief met kunst bezig is, zowel voor als achter de schermen. Kunstcircuit Deventer is coördinator van de WAC, die plaatsvindt van 14 tot en met 23 juni op diverse plekken in de stad. Het thema van dit jaar is ‘Deventer toont talent’.

De WAC start op vrijdag  14 juni met de première van de jubileumfilm van Theater Onbeperkt, ‘Anders Bekeken’, in de Deventer Schouwburg. Daarnaast vinden die week audities plaats voor Meisje van de Waag, de jubileummusical van de Deventer Schouwburg en voor Storm in mijn hoofd van het Theaterschip. Op zaterdag 15 juni biedt de Provincie Overijssel een gratis workshop Creatief Schrijven aan, ter voorbereiding op de schrijfwedstrijd Misversta(a)nd. De workshop vindt van 11.00 tot 14.30 uur plaats in de Bibliotheek Deventer en is voor alle schrijfliefhebbers die tips en tricks willen leren.

Foto-expositie
Deventer kent een groot aantal talenten op het gebied van muziek, dans en theater. Een aantal van hen is te zien in de foto-expositie ‘Talent in Deventer’ in Kunstcircuit. Insturen van foto’s (groter dan 1 MB) van talenten jong en oud, kan nog tot 1 juni. Naast centraal georganiseerde activiteiten zijn er ook optredens, concerten en activiteiten die door verenigingen, groepen en artiesten zelf worden verzorgd. Zo zijn er voorstellingen te zien van de Deventer Jeugdmusical, Studio DanZo en Switched.

Wie het ook leuk lijkt om iets te organiseren tijdens de WAC – bijvoorbeeld een wervelend optreden, inspirerende workshops, een boeiende expositie, een open huis, een openbare repetitie of een flashmob – of al een activiteit in die week heeft gepland, kan het melden op www.wacdeventer.nl