Stedendriehoek

Wandelen, wijn en weemoed

OLST – Zondag 3 februari kan men bij De Olsterhof starten met een mooie wandeling, om vervolgens Sallandse Glühwein van El-cid te proeven, terwijl men luistert naar muziek van het duo Grashof & Stook (zie foto). De toegang is vrij.

Aan het begin van het nieuwe jaar staat bij De Olsterhof (Quality Lifestyle), gevestigd aan Aaldert Geertsstraat 16, een winterse wandeling op het programma. Een leuke wandeling van circa 10 kilometer in de mooie, bosrijke omgeving van Olst. Deelname aan de wandeling is gratis. De uitgifte van de routes is vanaf 11.00 tot circa 14.00 uur.

Na een periode van experimenteren met appels, gistingsprocessen en recepturen, is het nu tijd om iedereen kennis te laten maken met Sallandse Glühwein van El-cid. De basis van deze bijzondere Glühwein is de cider van het gelijknamige merk. Deze cider blijkt een goede basis om een aromatische Glühwein te maken, zonder alcohol. Het initiatief voor een puur Sallandse Glühwein is genomen door een aantal Heetenaren met een gezamenlijke interesse. Zij laten bezoekers er deze dag van proeven en kunnen er gloedvol over vertellen.

Teun Grashof en Rosanne Stook vormen een muzikaal duo dat verhalende liedjes van vroeger en nu brengt. Door echte, pure muziek te maken weten zij een fijne en relaxte sfeer te creëren, enkel met zang begeleid door piano of gitaar. Het idee is ontstaan bij het kampvuur, waar je verhalen vertelt en liedjes zingt. Binnenkort neemt het duo, in samenwerking met de popschool in Olst, twee albums op. Maar eerst treden zij op in De Olsterhof, vanaf 13.00 uur. Meer informatie is te vinden op www.olsterhof.nl. (Foto: Sanne Pulles)