Stedendriehoek

VVV-Tips van de week

Deventer Puzzel
Hoe leuk is het om de uitdaging aan te gaan om het, bij jou bekende, Deventer zelf in elkaar te leggen? Met wel duizend stukjes van de prachtige, authentieke stad. Een kleurrijke puzzel van Deventer, gemaakt door de Deventer Amateur Kunstenaars (DAK). Neem heerlijk de tijd voor jezelf  op bijvoorbeeld Hemelvaartsdag om even lekker te ontspannen en te puzzelen. Puzzelen helpt goed tegen stress en is goed om je hersenen te trainen. En een training is het zeker, want met deze houten puzzel van duizend stukjes ben je wel even zoet. De kleurrijke Deventer puzzel kost €17,95. Leuk als cadeau of gewoon voor jezelf. De unieke puzzel is alleen verkrijgbaar bij de VVV Deventer, zowel online via www.deventerwebwinkel.nl als in de VVV-winkel, Brink89.

Lancering Hanzebier DAVO Bieren

Kom je ook proosten op het Hanzejaar? Ter ere van het Hanzejaar hebben vijf bierbrouwerijen de handen ineen geslagen en gezamenlijk een tripel gebrouwen. De Kontor is daarmee een eerbetoon aan de rijke geschiedenis en traditie van de Hanze. Bij deze is iedereen uitgenodigd om samen met ons de Kontor Tripel te proeven. Op woensdag 17 mei bij DAVO om 16.00 uur (Sluisstraat 6, Deventer).

www.davobieren.nl

Zien, horen, voelen: zoeken naar de ziel van de Bergkerk

Een multidisciplinair kunstproject in de Bergkerk tot en met 30 juni. Het is een ambitieus en groots opgezet project in het oeuvre van beeldend kunstenaar Sibyl Heijnen. Een interdisciplinaire samenwerking met onder anderen beeldend kunstenaar Sibyl Heijnen en componist Nicholas Robert Thayer, waarbij de verschillende kunstvormen een zintuiglijke totaalbeleving vormen. Het kijken en luisteren verrassen continu. Een zintuiglijke totaalbeleving gratis in de Bergkerk (Bergkerkplein 1, Deventer). Open op dinsdag tot en met zondag van 11.00 tot 17.00 uur.

www.sibylheijnen.com

Pelgrimstocht op de fiets

Op donderdag 18 mei, Hemelvaartsdag, organiseert de Lebuinuskerk in Deventer een duurzame pelgrimstocht. Op de fiets langs inspirerende, duurzame plekken; zo ga je langs pluktuinen, boerderijen, een voedselbos, aardehuizen, de Broederentuin in Deventer, de abdij Sion in Diepenveen. Het routeboekje is te downloaden maar is ook in papieren versie beschikbaar. Het bevat een routebeschrijving met informatie over de duurzame plekken. Er kan gestart worden rond 11.00 uur bij het Vogeleiland in Deventer. Iedereen is welkom om aan te sluiten, maar u kunt de routes ook op eigen gelegenheid fietsen. Meer informatie en het downloaden van het routeboekje kan vanaf 16 mei op: www.lebuinuskerk.nl