Stedendriehoek

Volle bak in bruisende binnenstad

DEVENTER – Op donderdag 28 en vrijdag 29 maart luidt de Deventer Horeca de lente in met de 59e editie van het – volmondig klinkend – Karel Lassche Deventer Muziek Totaal festival. Tijdens deze lente-editie geven twaalf muzikale acts acte de présence in diverse horecagelegenheden in de Deventer binnenstad. Stichting Deventer Muziek Totaal organiseert jaarlijks vier muzikale evenementen in de Deventer binnenstad: de lente- en herfsteditie, Koningsnacht en Deventer Bluesnight. Elke editie van het festival zorgt ervoor dat de Deventer binnenstad leeft; het publiek trekt van café naar café om een glimp op te vangen van zijn of haar favoriete band.

Deventer Muziek Totaal zorgt al jaren voor een bruisende binnenstad, een waardige opening van het terrasseizoen en garandeert voor de horecaondernemer een volle bak. Op donderdag 28 maart geven vier horecagelegenheden het startschot voor een prachtig festival en op vrijdag 29 maart zijn er maar liefst acht schitterende acts te aanschouwen.

Naast bekende namen zijn er toch ook nieuwe bands geboekt dit keer. Zo is het in de horeca op het Grote Kerkhof zeker de moeite waard om daar de wat meer akoestische klanken te gaan beluisteren; Eetcafé de Zevende Hemel en café Vrienden van Vroeger hebben daarvoor de perfecte ambiance. Bezoekers kunnen daar op vrijdagavond genieten van respectievelijk Acoustic Live en Delicked. Ook in St. Tropez gaat het er beide dagen wat rustiger aan toe; men kan er genieten van zalige luistermuziek van Brenda Bee (zie foto) en Ravenna. Wie van lekkere, stevige rock houdt, moet op vrijdag zeker ook even naar De Hip gaan om te genieten van de band Down at the Doctors. Bij de Alm staat Sâus, ook zeker geen onbekende. De toegang is op beide dagen gratis. Check voor het volledige programma de website www.deventermuziektotaal.nl