Stedendriehoek

Vol programma in Havenkwartier

DEVENTER – Het Deventer Koningsfestival biedt op vrijdag 26 en zaterdag 27 april een bomvol programma voor jong en oud. Nog maar een paar dagen te gaan en het is weer Koningsdag. Met het Deventer Koningsfestival in het Havenkwartier belooft deze verjaardag van onze koning een te gek feest te worden. Het is op deze plek alweer de derde editie. Wederom start het programma met Koningsnacht, om op Koningsdag te vervolgen met een programma dat helemaal gratis te bezoeken is.

Wat er allemaal te doen is?  Meezingen met Hazes en The Euros, kijken naar Sesamstraat, dansen op Frenna of los gaan bij Piknik tijdens een feest van De Nachttuin. Voor iedere leeftijd is er wat wils. Het feest vindt plaats in het gehele Havenkwartier en duurt op 26 april van 19.00 uur tot middernacht en op 27 april van 13.00 uur tot middernacht. 

“Je hebt zijn foto misschien al gezien op de posters die door de stad hangen. Rapper Frenna is de hoofdact van het feest tijdens Koningsnacht. Deze Haagse artiest kennen we van zijn eigen nummers en van de talloze samenwerkingen die hij met artiesten als Lil’ Kleine, Boef en Ronnie Flex aanging. Dat zowat al deze projecten van de met de Noorderslag Popprijs bekroonde Frenna dikke hits opleveren, kun je geen toeval meer noemen. Dat de live optredens van Frenna hiernaast befaamd zijn is voor de bezoekers nog eens extra meegenomen”, aldus de organisatie. Andere optredens zijn van Giocatori en Vunzige Deuntjes. Kaartverkoop via www.deventerkoningsfestival.nl  

“Op Koningsdag zelf gaat het vervolgens nog grootser los. Het festival wordt georganiseerd door meerdere partijen en dat ga je terugzien in het bomvolle programma. Er wordt afgetrapt met activiteiten voor de kids. Spelen in de zon op springkussens, spelletjes, muziek en geschminkt worden als jouw favoriete held. Dit jaar komen Bert, Ernie, Elmo en Tommie van Sesamstraat met een theatershow naar het Havenkwartier. Na de show mogen alle kinderen met de karakters op de foto.”

Fooddock is ook de rest van de dag dé plek om je met het hele gezin te vermaken met tal van leuke activiteiten. De foodhal vervolgt zijn programma met muziek van Mobiel Vinyl. De creatieve foodondernemers zetten hun beste beentje voor en het culinaire aanbod wordt uitgebreid met foodtrucks.

In de middag treedt in de grote tent de populaire coverband The Euros op. Een band die bekend staat om zijn onbegrensde gezelligheid. DJ Jody Bernal komt langs en de avond wordt afgesloten met een eerbetoon aan André Hazes. Dit concert is eigenlijk een voortzetting van het geslaagde optreden van vorig jaar. Toen was het Martijn Fischer met een ode aan Hazes, deze keer is het Een Avond met Hazes. Zij staan met een volledige bigband op het festival en staan garant voor meezingen, meedeinen en inhaken.

Op de rest van het terrein staat het programma ‘bomvol leuks’. Zomerbar Piknik haakt dit jaar aan en is de gastheer van de house- en techno area waarvan de organisatie in handen is van De Nachttuin. Het DJ-gilde uit eigen stad is in de line-up goed vertegenwoordigd met mannen als Sgt. Friendly en Leon B. Vorig jaar was er zoveel belangstelling voor dit feest dat de organisatie het nu grootser aanpakt. Dansen bij Piknik dus!