Stedendriehoek

Viering bijzondere band grootouder en kleinkind

DEVENTER – In ons land wordt naast Moederdag en Vaderdag ook Opa-en-Oma-dag gevierd. In Deventer wordt deze dag dit jaar gevierd op zondag 9 september. Dan staat de kennis en wijsheid van opa’s en oma’s centraal en worden diverse activiteiten georganiseerd voor (groot)ouders met kleinkinderen in de binnenstad.

Historische Vereniging Deventer, Stichting Industrieel Erfgoed Deventer, Stichting Oud Deventer en Deventer Verhaal organiseren gezamenlijk de Opa-en-Oma-dag Deventer. Rond de Brink is een historische ontdekkingstocht opgezet. Speciale gidsen nemen bezoekers tussen 10.15 en 12.30 uur mee op reis en vertellen hoe het er vroeger aan toe ging in deze wijk. Deelname is gratis. Daarna, van 13.00 tot 15.00 uur, kunnen kleinkinderen met opa en oma in Speelgoedmuseum Deventer een toren bouwen met bouwstenen van vroeger en nu en de expositie Koken voor Kinderen bekijken.

Opa-en-Oma-dag wordt steeds vaker in vele landen gevierd. Op deze dag wordt de bijzondere band tussen grootouders en kleinkinderen benadrukt. Het is voor kinderen dé gelegenheid stil te staan bij het levensverhaal van ouderen in de stad en niet alleen van hun eigen opa en oma. Wat hebben zij allemaal meegemaakt? Wat kunnen zij van die ervaringen leren? Voor meer informatie: www.opaenomadagdeventer.nl