Stedendriehoek

Verbouwing St. Jurriën in volle gang

DEVENTER – Terwijl de bewoners rustig aan een kopje koffie zitten, wordt er boven in het gebouw flink gebouwd. Onder het label Comfort Wonen Deventer worden er hoogwaardige en veilige appartementen gerealiseerd. Melvin Link, permit & development manager bij Cityside: “Veiligheid en comfort staan bij ons voorop. Elke bewoner zal zich hier veilig voelen en in een fijne omgeving kunnen wonen.” Het is inmiddels mogelijk om aan te melden voor de huur van een appartement. Dit kan via verhuurmakelaar Domica.

De vleugel die al langere tijd leeg stond, wordt nu flink aangepakt. Solis gaat een deel, 32 van de 48, nieuwe appartementen huren. 16 Woningen op de begane grond en de derde etage worden via Domica beschikbaar gesteld voor verhuur. Solis zal de eerste en tweede etage huren. “Er zal ook een gesloten afdeling zijn, waarbij, dankzij een geavanceerd beveiligingssysteem, Domotica, de bewoners veilig kunnen verblijven in het complex. Kunnen zij naar buiten, dan kan dit dankzij de tuin die volledig omheind zal zijn.” Voor alle nieuwe units geldt dat de veiligheid boven alles gaat. Zo komt bijvoorbeeld, in de zorgwoningen van Solis, het water uit de kraan niet boven de 40 graden.

Voor de huidige bewoners van St. Jurriën verandert er niets, behalve dat tijdens een volgende fase ook hun appartementen zullen worden verbouwd. Hoe dat precies vorm krijgt, is op dit moment nog niet helemaal bekend. “Eerst ronden wij begin februari fase 1 af. Daarvoor moet er nog veel gebeuren, maar het gaat zeker lukken. St. Jurriën zal na lange tijd weer op hoogwaardige manier vele bewoners op plezierige, veilige en comfortabele manier huisvesten.

Geïnteresseerden in een zelfstandig huurappartement kunnen zich aanmelden bij Domica via de website www.domica.nl