Stedendriehoek

Valentijnsdag: de dag van de liefde

De naam van de Griekse godin van de liefde, Aphrodite, ligt ten grondslag aan het woord afrodisiacum. In de Griekse mythologie staat zij bekend als de godin van de vruchtbaarheid, de zinnelijke liefde en de schoonheid. Kruiden die in deze categorie vallen, kun je met recht liefdeskruiden noemen. Al eeuwen wordt er voortdurend gezocht naar effectieve afrodisiaca. Vanuit de folklore zijn in meerdere culturen diverse natuurlijke substanties gebruikt voor het verbeteren van het seksueel functioneren.

Afrodisiaca kunnen op drie manieren op het seksueel functioneren ingrijpen: op de geslachtsdrift, op de potentie of het seksueel plezier. Een aantal middelen die gebruikt worden voor het verbeteren van de seksuele prestaties, heeft een stimulerend effect op de stofwisseling van dopamine, (nor)adrenaline of serotonine.

In het dagelijks leven gebruiken we onbewust veel kruiden en vruchten die van invloed zijn op ons libido. Vaak zijn we ons hier echter niet van bewust. Enkele kruiden die we bijvoorbeeld in de winter veel gebruiken zijn: bonenkruid, kervel, galangae (Laos), bepaalde paddenstoelen, gember en chocola. 

Speciaal voor Valentijnsdag brengen we drie verschillende, opwindende liefdesbonbons onder de aandacht. Liefdesbonbon Passie met Damiana en Muira Puama voor een zwoele nacht. Houd je meer van stamina (uithoudingsvermogen), dan is de Liefdesbonbon Energie voor jou heel geschikt. Naast de aanwezige Damiana en Muira Puama zorgt Ilex Guayusa ervoor dat je zintuigen op scherp blijven en je de hele nacht wakker kunt blijven. Vind je het fijn om in een milde, blije, euforische high te komen, dan is de Liefdesbonbon Extase je beste vriendje. De werking van Nymphaea caerulea, ofwel Blauwe Lelie van de Nijl, werd door de Farao al liefdevol omarmd. 

De Stoelendans, gevestigd aan Nieuwstraat 53 te Deventer, is telefonisch bereikbaar op 0570-670247.
Website www.de-stoelendans.nl