Stedendriehoek

uw nieuwe dynamische makelaar in deze regio!

Na zowel zakelijk als privé de wereld over te zijn gereisd, is Sonja van der Chijs weer terug in de regio waar haar hart ligt. Vanuit een ruim en fris monumentaal pand aan de IJsselkade 7 in Zutphen, houdt Van der Chijs zich 24/7 bezig met de aankoop en verkoop van woningen in het midden- en hogere segment. Het werkgebied van Van der Chijs makelaardij omvat de regio Zutphen, Gorssel, Epse, Vorden en omliggende plaatsen.

Sonja heeft veel van de wereld gezien. Na een carrière in het notariaat o.a. in Zutphen, in de makelaardij, maar ook in een internationale omgeving (Luxemburg en Cyprus), en als commercieel directeur in New York, heeft zij zich dit jaar als zelfstandig makelaar gevestigd in Zutphen. Zij is woonachtig in Gorssel. “Ik ben opgegroeid in de Achterhoek. Ik ken de regio, de mensen en hun prettige mentaliteit. Met mijn ervaring, niet alleen als makelaar, maar ook op het juridische en commerciële vlak, kan ik mijn klanten van begin tot eind begeleiden.” 

“Betrouwbaar, persoonlijk en professioneel”

 Als het om een belangrijke zaak gaat, zoals een woning kopen of verkopen, dan wilt u zaken doen met iemand die u kunt vertrouwen. Met haar frisse blik op de woningmarkt is Sonja een nieuwe partij in Zutphen en omgeving. “Ik neem alle tijd voor mensen. Ik wil niet alleen het verhaal van de woning horen, maar ook van de bewoners. Zo kom ik veel te weten over de woning, de omgeving, maar ook over overige zaken die van belang zijn. Advies over de huidige waarde van de woning en kennismaking zijn bij mij dan ook altijd vrijblijvend.”

Van kennismaking naar plan van aanpak en prachtige presentatie
Zowel het kopen als het verkopen van een woning kan een emotioneel proces zijn. “Dat begrijp ik en daar houd ik rekening mee als ik klanten begeleid. Maar daarbij vergeet ik zeker niet de zakelijke kant. Doordat ik een uitgebreide kennis heb van de woningmarkt, de prijzen, maar ook van de lokale ontwikkelingen, weet ik wat er moet gebeuren om de transactie tot een succes te maken.”

Na de kennismaking volgt eventueel het vervolgtraject, een plan van aanpak. “Ik geef dan een waardebepaling van de woning en de mogelijke stappen die we kunnen nemen om de woning zo goed mogelijk te verkopen. Daar hoort ook bij de woning verkoopklaar te maken. Denk aan styling en het maken van professionele verkoopfoto’s. De presentatie van een woning is op mijn website nog mooier en uitgebreider dan op Funda. Maar ook het inmeten van de woning volgens de NEN-2580 norm, het doen van kadastrale recherche, etc. Er komt nou eenmaal veel kijken bij de verkoop of aankoop van een woning.” 

Ook bij het aankopen van een woning is het verstandig een aankoopmakelaar in te schakelen. Zowel de financiële als de juridische valkuilen worden onderzocht, strategie voor een bieding wordt bepaald en Van der Chijs voert de onderhandelingen namens kopers. 

Additioneel kan Sonja met haar ervaring nog meer betekenen voor de klant met haar Plus Concept. “Als oud-waarnemend notaris kan ik mijn klanten ook adviseren als het gaat om juridische aangelegenheden, die bij aan- en verkoop kunnen voorkomen. Ik denk mee en help op weg.”

IJsselkade 7
7201 HB ZUTPHEN
06 – 154 525 98
info@vanderchijsmakelaardij.nl
www.vanderchijsmakelaardij.nl