Stedendriehoek

Uniek participatieproject

DEVENTER – Speciaal voor Deventer 1250 jaar bouwt de Franse kunstenaar Olivier Grossetête tijdens het internationaal buitentheaterfestival Deventer Op Stelten een aantal metershoge torens en objecten van karton. Samen met inwoners en festivalbezoekers worden van karton en plakband twee torens van ruim 20 meter hoog gebouwd én het kerkje van Lebuïnus waarmee Deventer is gesticht.

De bouw vindt plaats vanaf donderdag 28 juni in de Grote of Lebuïnuskerk. De kartonnen bouwwerken gaan tijdens het festival, vrijdag 6 tot en met zondag 8 juli, op het Grote Kerkhof de hoogte in. Hiervoor zijn 1250 (!) bouwers nodig. Iedereen kan zich opgeven voor dit unieke participatieproject en meebouwen.

In 2018 bestaat Deventer precies 1250 jaar. Speciaal hiervoor heeft Olivier Grossetête ontwerpen gemaakt van twee torens en een replica van het kerkje van Lebuïnus. Het nabouwen van deze bouwwerken gebeurt samen met inwoners van de gemeente Deventer en omstreken. Met maar liefst 3800 dozen, 750 rollen tape, zonder machines, maar met heel veel helpende handen.

Vanaf donderdag 28 juni zijn er per dagdeel minimaal 30 tot 60 bouwers nodig. Iedereen kan meedoen, van jong tot oud. Je kunt individueel meedoen of als groep. Als vereniging, bedrijf, sportteam, familie, met je klas of school, woongroep of hobbyclub. Alles is mogelijk. Tijdens Deventer Op Stelten worden de gigantische bouwwerken opgebouwd op het Grote Kerkhof, samen met publiek. Aan het eind van het festival, op zondag 8 juli, wordt het geheel op feestelijke en indrukwekkende wijze neergehaald.
Voor meer informatie en aanmelden: www.deventeropstelten.nl