Stedendriehoek

Uitverkochte editie Deventer Stadsfestival groot succes

DEVENTER – Het Deventer Stadsfestival werd afgelopen zaterdag voor de vierde keer georganiseerd en verkocht vroegtijdig alle 10.000 beschikbare tickets. Het evenement is zonder problemen verlopen en bezoekers genoten van optredens van onder meer Nielson, Suzan & Freek, the Dirty Daddies en Lil Kleine.

In maart 2019 kondigde de organisatie aan te moeten verhuizen naar een nieuwe locatie. Het sfeervolle Rijsterborgherprak werd ingeruild voor een kaal evenemententerrein aan de Roland Holstlaan. Het was passen en meten om alle vier de podia een plek te geven en er werd ook flink geinvesteerd in aankleding. Op het terrein werden drie grote festivaltenten geplaatst en een openluchtpodium. Met het reuzenrad, een kids-area en veel aankleding is de locatie omgetoverd tot een sfeervol festivalterrein. “Natuurlijk missen wij de gezelligheid van een park. Echter heeft het succes van dit jaar ons weer volop energie gegeven om na te denken over de toekomst. Het festival komt volgend jaar in ieder geval terug in het eerste weekend van juli 2020,” aldus organisator Maurice Endeman.

Het Deventer Stadsfestival is in slechts 4 jaar tijd uitgegroeid tot een grootschalig evenement en vervult hiermee een grote behoefte voor een muziekfestival in Deventer. Vanuit de organisatie is de ambitie om te blijven investeren in kwaliteit.

Fotos: Teun van Hecke