Stedendriehoek

Tweede plofkraak in gemeente Deventer binnen 24 uur

De politie kreeg vannacht omstreeks 03.15 uur een melding van een plofkraak bij de Rabobank aan de Lindeboomsweg in Schalkhaar. De politie was snel ter plaatse en kon achter de daders aan die waren gevlucht op een (motor)scooter.

Na een korte achtervolging kon de politie de daders aanrijden op de kruising van de Pastoorsdijk met het Mensinksdijkje, maar de daders wisten alsnog te voet te ontkomen. Door de explosie is bij de Rabobank de gevel verwoest. Enkele woningen werden ontruimd.

De politie heeft rond 09.00 alsnog een verdachte aangehouden in de bossen naast een tennisvereniging aan de rand van Schalkhaar. Het is de tweede plofkraak binnen 24 uur in Deventer. De nacht er voor was rond hetzelfde tijdstip een plofkraak op een ABN AMRO pinautomaat in winkelcentrum Keizerslanden. Ook hier gingen de daders er vandoor op een scooter.

Onderzoek
De politie doet naar beide plofkraken onderzoek. Het is nog niet bekend of de verdachte die vanochtend is aangehouden ook betrokken is geweest bij de plofkraak in Keizerslanden. Politie vraagt getuigen zich te melden.