Stedendriehoek

Treinen rijden niet, bussen deels volgens dienstregeling

DEVENTER – Het NS-station in Deventer ligt er verlaten bij. De enkeling die zijn ov-kaart tegen de incheckpaal houdt blijkt het station als passage te gebruiken; aan de achterzijde van het station wordt weer uitgecheckt. Het is stil. Treinen zijn hier vandaag niet te bekennen.

Bij het busstation, aan de voorzijde van het station, zit een tiental mensen te wachten. Een aantal bussen van Syntus lijken vandaag als elke andere dag hun routes te rijden. Toch kijkt een meisje continu op het informatiebord. “Er staat dat de bussen rijden. Ik hoop het maar… Misschien moet ik het toch nog even ergens vragen.” Het blijft afwachten voor de paar mensen die vandaag toch hopen te reizen met het openbaar vervoer.

De meeste mensen blijken vandaag de auto te hebben genomen, al viel dat in de ochtendspits niet mee. Rond 7.30 uur stond er ruim 700 km file, maar een uur later waren de meeste problemen opgelost. In het westen van het land bleef het langer vast staan op de weg. Schiphol heeft 80 vluchten geschrapt door de staking. Passagiers konden hun vlucht gratis omruilen en daar is veel gebruik van gemaakt.

Deventer maakt zich op voor de avondspits. Niet alleen is er dan nog steeds geen openbaar vervoer, ook worden er veel Go Ahead Eagles fans in de stad verwacht voor de belangrijke wedstrijd die vanavond plaats vindt.
De ov-staking duurt tot woensdagochtend.