Stedendriehoek

Tennis in het hart van de stad

DEVENTER – Zaterdagmiddag 28 september wordt het Grote Kerkhof in Deventer omgetoverd tot een mooie tennisarena. Met een tennisbaan ter grootte van een regulier tennisveld en allerlei activiteiten eromheen. Van 12.00 tot 15.00 uur is iedereen welkom om gezellig mee te doen met dit tennisfeest.

Het tennisfeest vindt plaats in het kader van de Nationale Sportweek en is voor Deventer de aftrap van een tweede ronde schooltennis. Het brede schooltennis project waarbij kinderen kennis maken met de tennissport is een gezamenlijk initiatief van 7 tennisverenigingen, Sportbedrijf Deventer en steeds meer basisscholen. Gediplomeerde tennistrainers komen lessen verzorgen aan kinderen van verschillende leeftijdsklassen. Elke school die meedoet, krijgt al het benodigde materiaal zoals een net, rackets en ballen zodat er ook na de lessen lekker getennist kan worden. In de eerste ronde deden 750 kinderen mee met de tennisclinics en bleef bijna negen procent verbonden aan een tennisclub.

Marco Hetjes, voorzitter van Stichting Deventer Tennis: ‘Mooi dat we deze aftrap in samenwerking met Sportbedrijf Deventer, de tennisbond en NOC*NSF hier in Deventer kunnen organiseren. Midden in het centrum van onze stad, dat is toch gaaf’. Al meer dan 1 miljoen mensen slaan regelmatig een balletje. En dat is niet voor niets weet Marco: ‘Tennis is gezellig en je kunt het overal doen, wanneer en met wie je maar wilt. Het is een prettige omgeving voor kinderen om op te groeien en zich te ontwikkelen. En, je kunt het je hele leven blijven doen. Niet voor niets is tennis de tweede georganiseerde sport van het land en de grootste sport voor 35+’ers.

Tijdens het tennisfeest kunnen kinderen en volwassenen kennis maken met de tennissport. Op de baan worden verschillende clinics gegeven. Door gediplomeerde tennistrainers maar ook door Jacco Eltingh. De meervoudig Grandslam winnaar in het dubbelspel leert je bijvoorbeeld graag hoe je een goede volley moet slaan. Naast de baan vinden allerlei activiteiten plaats. Zo sla je een balletje tegen een interactieve tennismuur en doe je een heus tennis dartsspel.