Stedendriehoek

Team Deventer loopt driehonderd kilometer voor KiKa

DEVENTER – “Zaterdag 1 september zult u misschien regelmatig hardlopers tegenkomen op de route van Het Stormink naar de Bolwerksmolen. Deze lopers doen mee aan de KiKa estafetterun”, aldus Ruud Odijk. Het betreft een driedaags evenement, waarbij achttien teams hardlopen van Groningen naar Utrecht, over ongeveer 295 kilometer.

Ook Team Deventer, zes lopers en drie begeleiders, doet mee aan dit evenement. Het team heeft dit jaar bijna 10.000 euro ingezameld voor KiKa en hoopt met een slotactie de laatste 400 euro nog binnen te slepen om dit mooie bedrag te halen. De teller voor alle teams samen staat momenteel op 177.000 euro. 

Odijk: “Het evenement is in estafettevorm, waarbij een loper regelmatig het stokje overgeeft aan een andere loper. Per afstand tussen de wisselpunten zijn twee deelnemers: één op de fiets en één loper.  De twee deelnemers kunnen regelmatig wisselen. De fiets heeft een gps met daarop de route die gelopen moet worden. Deze route wijkt af van de route die de volgauto aflegt met de verse wissellopers. Deze komen elkaar dus bij de wissel en controlepunten weer tegen. Op deze controlepunten kunnen de lopers omgewisseld worden. Zo loopt een team per dag 95 kilometer. Dit betekent dat bij Team Deventer, met zes lopers, iedere deelnemer ongeveer16 kilometer loopt en ook zo’n 16 kilometer fietst. De drie begeleiders bij Team Deventer zorgen voor het vervoer en regelen dat de tenten opgezet worden op de campings waar alle teams overnachten.”

Zaterdag 1 september zal Team Deventer tussen 12.00 en 13.00 uur dit controlepunt passeren, vertelt Odijk: “We hopen daar onze sponsoren te mogen begroeten. We hebben voor een dweilorkest gezorgd, voor de sfeer, en het Hof van Salland uit Diepenveen staat er met een drankje. Al met al een gezellige plek. We hopen dan ook op veel support te mogen rekenen. Niet alleen voor ons eigen team, maar ook de andere loopteams die natuurlijk Deventer passeren. En neem gerust wat kleingeld mee, want we hebben de collectebus weer bij ons!”