Stedendriehoek

‘Studio’s Van Hetenstraat niet slopen’

De oude schoolgebouwen aan de Van Hetenstraat en de Dorrestraat worden gesloopt, als het aan het college van burgemeester en wethouders van Deventer ligt. Er moeten nieuwe flats en woningen komen. Dit plan legt het college voor aan de gemeenteraad ter beoordeling. In voorgaande jaren is al een ander deel van het oude en vertrouwde Tuindorp gesloopt.

Het Panta Rhei-schoolgebouw aan de Van Hetenstraat geeft de straat haar ruime en statige aanblik. De monumentale lindebomen en de plantsoenen voor het gebouw geven ruimte en lucht. Om te wandelen, te spelen en om de hond uit te laten. Bovendien wordt het gebouw duurzaam beheerd met werkplekken voor kunstenaars en creatieve beroepen. Deze maken van Deventer een aantrekkelijke stad om in te wonen. Er zijn creatieve cursussen, tentoonstellingen, lezingen en creatieve therapie vanuit de Wmo. Er wordt illustratie, ontwerp en fotografie verzorgd voor verschillende opdrachtgevers, maar ook educatieve projecten voor het voortgezet en primair onderwijs.

Een werkgroep is daarom een petitie gestart om het Panta Rhei-studiogebouw te behouden. Deze wordt ook aangeboden aan de gemeenteraad. “Door de coronacrisis zijn de kunstenaars en creatieve beroepen al hard geraakt. Ze vallen meest buiten de corona-steunpakketten en hebben geen reserves. Door hun werkplekken hier te behouden kunnen ze tóch verder, en blijft het culturele aanbod voor Deventer en omstreken behouden”, aldus een woordvoerder van de werkgroep Panta Rhei.

De petitie kan op naam of anoniem worden ondertekend op de website petities.nl (zoekbalk: Panta Rhei Van Hetenstraat).