Stedendriehoek

Stormachtige start met nieuwe Bijbeltent in Deventer

DEVENTER – Het Nederlands Bijbelstudie Centrum (NBC) toert deze zomer met een nieuwe rood-blauwe, circusachtige tent door het land. Het thema in Deventer is: Wat doét God vandaag’.

Afgelopen zondag ging de tentweek van start onder hevige regen en bliksem. Twintig gasten trotseerden de storm en arriveerden rond 20.00 uur veilig en wel in de tent in het Worpplantsoen, vlakbij het speelterrein Woeste Willem’.

‘The show must go on’ dus speelden Jonny and the Jazzuits een achttal jazzgospels. Virtuoos en in perfecte cadans werd uit hun rijke repertoire gespeeld. Ab Klein Haneveld sprak over de Gouden poort in de stadsmuur van Jerusalem en over de toekomstverwachting voor Israël zoals die vanuit de Bijbel wordt aangekondigd.

Tot en met vrijdag 24 mei staat de tent in het Worpplantsoen.

Zowel overdag als ‘s avonds om 20:00 uur zijn er programma’s voor verschillende doelgroepen waarin volgens de organisatoren geloof in Jezus Christus en het belang van de Bijbel centraal staan. Dinsdag om 10:00 uur leidt Renate Vos een vrouwenochtend en woensdagmiddag is kindermiddag met Greetje de Jongh en Marja Stravers (14:00-15:30 uur).

Het NBC is de organisatie rond Bijbelleraar Ab Klein Haneveld die zelf driemaal spreekt (zondag woensdag en vrijdag). Andere sprekers zijn: Erwin Vos (maandag) Jürgen Brandt (dinsdag) en Arno Smedema (donderdag).

Muzikale medewerking: Jonny & The Jazzuits (zondag) Bijbelse Boodschap Koor (maandag) gospelkoor Inspiration (dinsdag) Annelies & The Little Band (woensdag) Albert & Minke (donderdag) en Johan Bruin met band(vrijdag).

De Waarheid die vrij maakt is alleen te vinden in de Bijbel zegt Klein Haneveld. “Daarom willen wij mensen via deze campagnes confronteren met de inhoud van de Bijbel en we hopen hen nieuwsgierig te maken. Ons uiteindelijke doel is dat zij na tot erkentenis van de waarheid te zijn gekomen die ook echt gaan bestuderen. Wij zien dat in de praktijk steeds minder mensen helaas ook gelovigen de Bijbel openen.”

Volgens Klein Haneveld is tentevangelisatie niet zo ouderwets als velen menen. “De boodschap van de Bijbel is nu eenmaal tijdloos. We zien dat tijdens elke campagne mensen tot geloof of tot verdieping daarvan komen en worden aangeraakt door Gods Geest. Maar wij gaan niet primair voor de massa.”

Meer informatie: www.bijbelstudie.nl