Stedendriehoek

Stadsdichter presenteert debuutbundel

DEVENTER – Tijdens het poëziefestival Het Tuinfeest op zaterdag 4 augustus, presenteert Deventer Stadsdichter Wibo Kosters zijn debuutbundel ‘inwoner’. De bundel, die verschijnt bij uitgeverij Anderszins, gaat over een fictieve stad in gedichten, waarin de hoofdpersoon langzaam van een observator verandert in de inwoner uit de titel.

De bundel is geïllustreerd door zijn broer Bas Kosters, modeontwerper en illustrator. Vanuit zijn associaties bij de gedichten creëerde hij de ‘huisman’, een terugkerend personage, op zijn eigen kenmerkende manier. Wibo gaat verschillende keren optreden tijdens het poëziefestival. De presentatie van de bundel is om 17.00 uur.

Poëziefestival Het Tuinfeest is een podium voor meer dan zeventig optredens van ruim dertig dichters en muzikanten. Rondom Theater Bouwkunde dragen zij voor uit eigen werk in het intieme decor van middeleeuwse kloostertuinen. Deze keer met optredens van onder anderen Ramsey Nasr, Judith Herzberg, Ellen Deckwitz, Huub van der Lubbe, Freek de Jonge, Radna Fabias en Rodaan al Galidi. 

‘Inwoner’ is vanaf 6 augustus verkrijgbaar bij alle boekhandels in Nederland, via bol.com of via de webshop van de uitgeverij. Voor meer informatie: www.hettuinfeest.nl