Sport

Voetbalopleiding Go AheadEagles verhuist naar Twello

DEVENTER/TWELLO – Met ingang van het seizoen 2019/2020 trainen en spelen de jeugdteams van de Go Ahead Eagles Voetbalopleiding op sportpark Zuiderlaan in Twello. Met de verhuizing naar het sportcomplex van SV Twello zet de Go Ahead Eagles Voetbalopleiding een nieuwe stap in de verdere professionalisering van de jeugdopleiding.

“In principe zouden wij onze jeugdspelers het liefst in Deventer willen opleiden”, zegt Eric Whittie, Hoofd Opleidingen Technische Zaken. “En dan bij voorkeur zo dicht mogelijk bij het stadion. De besprekingen met de gemeente om met onze Voetbalopleiding in Deventer te blijven, hebben echter niet het gewenste resultaat opgeleverd. Consequentie was dat we ook buiten Deventer op zoek zijn gegaan naar een passende accommodatie waar we onze jeugdspelers maximaal kunnen opvangen en begeleiden. Die accommodatie hebben we gevonden met sportpark Zuiderlaan in Twello. Het vertrek van de Voetbalopleiding uit Deventer is enerzijds jammer, maar anderzijds kunnen we ons in Twello wel nadrukkelijker als dé Voetbalopleiding van de gehele Stedendriehoek profileren.” 

Bovendien heeft de Go Ahead Eagles Voetbalopleiding de gesprekken met SV Twello en de gemeente Voorst als bijzonder prettig en constructief ervaren. “Ze waren bereid om met ons mee te denken over een samenwerking waarbij alle partijen zich goed voelen”, geeft Whittie aan. “Go Ahead Eagles is dan ook heel blij dat we vanaf aankomend seizoen met onze Voetbalopleiding terecht kunnen op het mooie sportcomplex van SV Twello, dat ons ook nog eens allerlei faciliteiten biedt om invulling te geven aan de verdere opbouw en professionalisering van onze Voetbalopleiding.” 

Door de verhuizing naar sportpark Zuiderlaan krijgt de Go Ahead Eagles Voetbalopleiding onder meer de beschikking over drie trainingsvelden, een uitgebreid krachthonk, eigen ruimtes voor de jeugdtrainers en videoanalyse-mogelijkheden. Bovendien zullen er tijdens het seizoen 2019/2020 elke zaterdag afwisselend twee competitiewedstrijden van óf de bovenbouw (Onder-19 en Onder-17) óf de onderbouw (Onder-15 en Onder-13) in Twello worden gespeeld op vaste tijdstippen (11.00 en 13.30 uur), mits de KNVB hiervoor toestemming verleent.  

De samenwerking zal ook SV Twello geen windeieren leggen. “Naast het eventuele gezamenlijke gebruik van de video-mogelijkheden zal Go Ahead Eagles zijn steentje bijdragen aan bijvoorbeeld thema-avonden en een programma waarbij we trainers betrekken en helpen om zichzelf te ontwikkelen”, aldus Whittie. “En zo hebben we nog wel meer ideeën. Het belooft een prettige samenwerking te worden waarbij we een maximale win-winsituatie voor álle partijen nastreven.”