Sport

Samenwerking Aventus en Go Ahead Eagles goede match

Speler uit de eerste selectie Samuel Wakana, die de opleiding Dienstverlening bij Aventus volgt, geflankeerd door Ellen Marks en Jan Willem van Dop, en de studenten Orde & Veiligheid openen de samenwerking officieel op het veld. (Foto: Jeffrey Hurekamp)

DEVENTER – Aventus en Go Ahead Eagles intensiveren de samenwerking op sportief en onderwijskundig gebied. Onderwijsinstelling en profvoetbalclub willen elkaar versterken voor stages, levensechte opdrachten, duurzame vraagstukken en scholing van voetballers. Vorige week vond in De Adelaarshorst de symbolische aftrap van deze samenwerking plaats. “Met dit convenant willen we intensief elkaars kwaliteiten benutten en een maatschappelijke meerwaarde creëren voor de regio Stedendriehoek”, aldus Ellen Marks, lid van bestuur bij Aventus.

Vanaf het huidige voetbalseizoen krijgen studenten Orde & Veiligheid een rol bij de thuiswedstrijden van Go Ahead Eagles. Voor hen is dit een leerzame ervaringsplek in een boeiende en inspirerende omgeving. Want hoe waarborg je een gevoel van veiligheid en gastvrijheid bij de duizenden toeschouwers die tweewekelijks een wedstrijd in De Adelaarshorst bezoeken? In totaal worden 200 studenten Orde & Veiligheid betrokken bij de samenwerking en elke thuiswedstrijd van Go Ahead Eagles draaien er 16 mee.

Op termijn krijgen studenten van andere mbo-opleidingen ook de gelegenheid om bij de organisatie van Go Ahead Eagles stage te lopen. Aventus wordt de voorkeurspartner voor de mbo-plaatsen.

Ook voor vraagstukken op het gebied van duurzame technologie gaan Aventus en Go Ahead Eagles samenwerken, in combinatie met de partners van de Cleantech Regio. Go Ahead Eagles heeft de wens stadion De Adelaarshorst te verduurzamen. In de vorm van challenges krijgen de studenten uit de regio gelegenheid om mee te denken, innovaties te ontwikkelen en oplossingen aan te reiken.

“Wij zijn er trots op dat we als voetbalbedrijf een rol kunnen vervullen in de verdere ontwikkeling van studenten uit onze omgeving”, zegt Jan Willem van Dop, algemeen directeur van Go Ahead Eagles. “Binnen onze club zijn er zeer veel mogelijkheden voor mbo-studenten met allerlei verschillende opleidingsachtergronden. We merken elke keer weer dat een stage- of ervaringsplek creëren uiteindelijk leidt tot win-win. We zijn heel blij om de prettige samenwerking die we met Aventus hebben, te kunnen formaliseren.”