Sport

Reünie bij negentigjarige kanovereniging DKV  

DEVENTER – De Deventer Kano Vereniging bestaat dit jaar negentig jaar. Om dat te vieren wordt op zaterdag 9 september een reünie georganiseerd op het terrein van DKV van 16.00 tot 18.00 uur. “Ben je oud-DKV-er, dan kun je je aanmelden op: jubileum-90@deventerkanovereniging.nl, ten behoeve van de organisatie. Verder zijn we op zoek naar foto’s en verhalen over de vereniging in al die negentig jaar. Deze kunnen naar hetzelfde mailadres worden gestuurd.”

Veel is voorgevallen sinds de oprichting van de Deventer Kano Vereniging (DKV) in 1933. Veel leden zijn gekomen en gegaan, toertochten en wedstrijden gevaren. Ooit begonnen op een drijvend vlot met 41 leden is DKV alweer jaren aan de wal gevestigd op de Gashavenstraat, waar gebruik gemaakt kan worden van twee havens om in te stappen en de club telt momenteel rond de 200 leden. DKV heeft in haar 90-jarig bestaan vele wedstrijdvaarders voortgebracht die Nederlandse-, Europese-, olympische- en wereldtitels hebben veroverd. Door een gebrek aan trainers voor het vlakwater is de vlakwatergroep gestopt.

Binnen de sport kanopolo heeft DKV zich onderscheiden met haar hoofdklasseteam, dat dertien keer nationaal kampioen is geworden en ook internationaal veel aanzien heeft. “Momenteel is er een grote groep leden enthousiast aan het trainen en komt DKV uit in de 3e, 2e en 1e klasse bij nationale wedstrijden. Nieuwe leden worden geworven middels de canoepolo experience, waarin de sport twee maanden geprobeerd kan worden. Dit jaar organiseert DKV alweer voor de tiende keer het International Canoepolo Tournament in het eerste weekeinde van juli. Verder is dit jaar een wildwatergroep officieel van start gegaan, waaraan zo’n twintig leden deelnemen.

“En niet te vergeten zijn er de toervaarders die vele tochten varen op de IJssel en onderling tochten organiseren in binnen- en buitenland. En elk jaar organiseert DKV een kanocursus voor beginners in het voorjaar en een eskimoteercursus in de winter. Ook worden voor alle disciplines in de winter nu zwembadtrainingen georganiseerd, zodat ook in de winter het kanoën niet stil komt te vallen. Dit alles wordt gedaan door en voor leden, waarbij talloze vrijwilligers hun steentje bijdragen.”