Sport

Onder-18 handhaaft zich dankzij overtuigende zege

Door een ruime 6-0 overwinning op FC Emmen O18 heeft Go Ahead Eagles Onder-18 zich verzekerd van lijfsbehoud in Divisie 3A. Ook de overige twee jeugdteams van de Go Ahead Eagles Voetbalacademie die vandaag in actie kwamen, sloten het seizoen positief af.

Onder-18 leek in de laatste fase van de competitie in een vrije val terecht te zijn gekomen, maar de ploeg van Jeroen Spies wist precies op tijd het tij te keren. De Drentse tegenstander bood daarbij met name in de eerste vijftien minuten van de wedstrijd weinig weerstand. Door twee doelpunten van Milan Berenschot en één van Cem Eroglu in dat eerste kwartier kon Onder-18 met een gerust hart de kleedkamer opzoeken voor de rust (3-0). In het tweede bedrijf bepaalden Bjorn Jansen, wederom Cem Eroglu en Bruno van den Dungen de eindstand op 6-0. Ook Onder-14 boekte in de laatste wedstrijd van het seizoen nog een knappe overwinning. Waar O14 zelf al kampioen was geworden, had tegenstander sc Heerenveen O14 genoeg aan een punt om promotie te bewerkstelligen. Maar de ploeg van Peter Vogel was niet naar Friesland afgereisd om daaraan mee te werken. Bobbie Supusepa schoot de Deventenaren al snel op voorsprong. De Friezen kwamen in de tweede helft langszij, maar Kick Possemis en Milan van Haasen beslisten de wedstrijd in de slotfase: 1-3.

Onder-21 maakte van zijn laatste duel van het seizoen een waar spektakelstuk. In een wedstrijd die op en neer ging, trok de ploeg van Martijn Jongbloed aan het langste eind tegen Roda JC O21: 5-4. Na een 2-0 voorsprong door doelpunten van Stan ter Haar en Semir Ozturk, draaiden de Limburgers de wedstrijd om: 2-3. Vervolgens zorgden dezelfde rood-gele doelpuntenmakers voor een nieuwe voorsprong voor het oudste jeugdteam van Go Ahead Eagles: 4-3. Roda JC O21 moest winnen om degradatie te voorkomen en zocht vervolgens vol de aanval. Dat resulteerde nog in een late gelijkmaker (4-4), maar het slotakkoord was voor Juruël Bernadina, die zichzelf in de absolute blessuretijd tot matchwinner kroonde. Onder-13 en Onder-15 komen volgende week zaterdag nog in actie, waarna seizoen 2022/2023 er definitief opzit voor de Go Ahead Eagles Voetbalacademie.