Sport

Nauber gaat derde Eredivisiejaar in met Go Ahead Eagles

Gerrit Nauber is ook volgend seizoen speler van Go Ahead Eagles. De Duitse verdediger – die sinds de zomer van 2021 aan de Vetkampstraat speelt – heeft zijn aflopende verbintenis met één seizoen verlengd en ligt nu tot medio 2024 vast.

“Fijn om ook komend seizoen voor Go Ahead Eagles te spelen”, zegt Nauber over zijn tweede contractverlenging in Deventer. “Zeker onze thuiswedstrijden zijn erg bijzonder. Kijk hoe onze supporters ons negentig minuten lang steunen in De Adelaarshorst. Het is een van de redenen om te blijven. Daarnaast heb ik ook niet het gevoel dat ik hier al klaar ben. Ik wil op het hoogste niveau blijven voetballen en dat kan bij Go Ahead Eagles. Ook volgend seizoen gaan we weer voor handhaving in de Eredivisie.”

Vorige maand raakte Nauber – die tot dusver 52 officiële wedstrijden voor Go Ahead Eagles speelde – geblesseerd in het thuisduel met Ajax. In de periode voorafgaand aan die wedstrijd waren de gesprekken tussen club en centrale verdediger net op gang gekomen. Nauber: “En dan raak je geblesseerd… Er stond ook nog niets op papier. Gelukkig kwam vanaf de club toen gelijk het signaal: we willen je contract – ondanks je blessure – graag verlengen. Dat gaf me direct een goed gevoel.”

Door zijn kwetsuur zal Nauber de laatste wedstrijden van het huidige seizoen aan zich voorbij moeten laten gaan. “Ik heb nog wel even de tijd nodig om te herstellen. Hopelijk kan ik aan het begin van de voorbereiding weer aanhaken bij het team.” Technisch manager Paul Bosvelt: “We zijn blij dat we het contract van Gerrit voor nog een jaar hebben kunnen verlengen. Ondanks dat hij door blessures een lastig seizoen heeft gehad, is Gerrit voor ons nog steeds een waardevolle speler. Door zijn ervaring en hoe hij aanvoelt wat een wedstrijd vraagt, is hij een belangrijke speler voor ons.”