Sport

MVO-seizoen 2022/2023: big smiles, bijzonder trots en hart onder de riem

Go Ahead Eagles is veel ‘Meer dan Voetbal’

Het vervullen van wensen, videoboodschappen, meet and greets en speciale weggeefacties: het zijn voor Go Ahead Eagles kleine gebaren die een grote impact hebben. Ook in het seizoen 2022/2023 bereikt Go Ahead Eagles met zijn sociaal-maatschappelijke projecten, initiatieven en activiteiten vele mensen uit de regio.

FC Robinstijn zorgt voor big smile

‘Jij krijgt die lach niet van mijn gezicht.’ Het is een zin uit het refrein van de meezinger van John de Bever die dit seizoen regelmatig van toepassing is op de kinderen die op wedstrijddagen mee mogen doen aan de warming-up en tijdens de spelersopkomst het veld mogen betreden. Met een big smile op hun gezicht genieten zij als Fan of the Match met volle teugen van hun wedstrijdbezoek aan De Adelaarshorst.

Kids- en juniorclub Young Eagles en de Supportersvereniging zijn sinds dit seizoen een samenwerking aangegaan met FC Robinstijn, een stichting die voetbalgerelateerde kinderwensen realiseert. Samen met FC Robinstijn vervult Go Ahead Eagles in het seizoen 2022/2023 bijzondere wensen door kinderen op wedstrijddagen de mogelijkheid te bieden om Fan of the Match te zijn.

Iedereen is welkom

Half oktober en medio maart stonden alle wedstrijden in de Eredivisie en de Keuken Kampioen Divisie in het teken van de #AllTogetherChallenge. Zo ook rond Go Ahead Eagles – sc Heerenveen en FC Utrecht – Go Ahead Eagles. Alle clubs in het betaald voetbal maakten zich tijdens deze speelrondes sterk voor de boodschap dat iedereen welkom is, zichzelf moet kunnen zijn en dat niemand uitgesloten mag worden.

Deze boodschap werd uitgedragen door onder meer One Love-aanvoerdersbanden en regenboogspeldjes te dragen en regenboogcornervlaggen in de stadions te plaatsen.

OneLove is een campagne die staat voor verbinding en is onderdeel van het gezamenlijke aanvalsplan tegen discriminatie: ‘Ons voetbal is van iedereen’.

Bijzonder trots!

‘Bijzonder trots’. De tekst op het spandoek dat door Sfeerteam ADHD voor de IJsseltribune was gehangen, vertelde afgelopen zomer het hele verhaal tijdens de eerste keer dat de Bijzondere Eredivisie te gast was in De Adelaarshorst. Als ware helden werden de Bijzondere Eredivisieteams van FC Emmen, NEC, ADO Den Haag, FC Groningen én Go Ahead Eagles onthaald tijdens de spelersopkomst. Onder de klanken van We’ll be coming betraden zij het veld, waarna er vervolgens volop werd gescoord, gejuicht, genoten en geshined.

Winst of verlies zijn in de Bijzondere Eredivisie van ondergeschikt belang, sportiviteit viert hoogtij. De grootste beloning voor alle betrokkenen en aanwezigen zijn de gezichten van de spelers op het veld, die een glimlach van oor tot oor tonen zodra zij op het veld staan. Of dat nu in De Adelaarshorst is, of in de stadions van andere profclubs.

Extra motivatiemateriaal Scoor een Boek! 

De motivatie om te gaan lezen, begint bij goed lees-, schrijf- en schoolmateriaal. Om basisschoolkinderen een waanzinnig mooie schooljaargang 2022/2023 te bieden, heeft de club dit seizoen als extra aanvulling op het Scoor een Boek!-lespakket schoolpakketjes (schriftjes, stiften, mappen en schetsboeken) laten bezorgen in de regio’s Deventer, Zutphen en Lochem.

Scoor een Boek! is een jaarlijks terugkerend leesproject voor kinderen en ouders, dat lezen en sport aan elkaar verbindt. Scoor een Boek! kent een schooleditie voor kinderen van groep 5 en 6 én een thuiseditie voor het hele gezin. Door middel van Scoor een Boek! wil Go Ahead Eagles schoolgaande kinderen stimuleren om te lezen, aangezien een goede taalbeheersing de basis is voor zelfstandigheid en een gezonde levensstijl.

AllStars: voetbal in wandeltempo voor 55+’ers

Wedstrijden waarbij zes spelers het opnemen tegen zes andere spelers op een veld van 42×21 meter. Kleine doeltjes, geen slidings en voetballen in wandeltempo. Het zijn in een notendop de basisprincipes van Walking Football, een voetbalvorm voor 55-plussers die actief bezig willen zijn én blijven op het voetbalveld.

Elke week verschijnen de Go Ahead Eagles All Stars op het veld van DVV Go-Ahead (sportpark De Rielerenk) om de fijne kneepjes van Walking Football onder de knie te krijgen. Onder de knie kan daarbij bijna letterlijk worden genomen, want bij deze vorm van voetbal is het niet toegestaan om de bal boven heuphoogte te spelen. Daarnaast vormt het sociale samenzijn een wezenlijk en niet te onderschatten onderdeel bij het Walking Football-team van Go Ahead Eagles.

Hart onder de riem voor DZ-patiëntjes

Een gezonde geest in een gezond lichaam. Voor velen vanzelfsprekend, maar helaas niet voor iedereen. Om zieke kinderen een rood-geel hart onder de riem te steken, kreeg het Deventer Ziekenhuis in maart bezoek van Erwin Mulder, Philippe Rommens, Oliver Edvardsen en Rashaan Fernandes. In de wandelgangen en verpleegkamers van het ziekenhuis ontstonden mooie, serieuze gesprekken over het belang van een goede gezondheid en de zorg die het Deventer Ziekenhuis verleent aan mensen voor wie een gezond lichaam (even) niet zo vanzelfsprekend is. Daarnaast was er ook ruimte voor gezellige onderonsjes over minder zware onderwerpen. Met Tos de Vos als ‘lachtovenaar’!

Meer weten over (deelname aan) de sociaal-maatschappelijke projecten en initiatieven van Go Ahead Eagles? Neem dan contact op met Sanne de Zeeuw (s.dezeeuw@ga-eagles.nl | 06-10519808).