Sport

Kromkamp vertrekt ‘met pijn in het hart’

DEVENTER – Go Ahead Eagles heeft de trainersstaf van de Voetbalopleiding voor het seizoen 2019/2020 nagenoeg rond. Uǧur Yildirim, Tristan Berghuis en Jip Ellenbroek blijven als jeugdtrainer aan de club verbonden. Jan Kromkamp (Go Ahead Eagles Onder-19) heeft aangegeven dat zijn toekomst vanaf komend seizoen elders ligt.

Uǧur Yildirim, Tristan Berghuis en Jip Ellenbroek staan ook volgend seizoen als hoofdtrainer voor de spelersgroep van respectievelijk Go Ahead Eagles Onder-17, Onder-15 en Onder-13. “Stuk voor stuk groeibriljanten die aan het begin van hun trainerscarrière staan en willen investeren in hun trainersloopbaan”, omschrijft Eric Whittie (Hoofd Opleidingen Technische Zaken) de drie trainers van de Go Ahead Eagles Voetbalopleiding. “Jongens ook die openstaan voor feedback en alle mogelijkheden aangrijpen om beter te worden. Bovendien zijn ze alle drie in het bezit van het trainersdiploma UEFA B Youth. Om de continuïteit van de talentontwikkeling binnen onze Voetbalopleiding te kunnen waarborgen, hebben we met Uǧur, Tristan en Jip afspraken gemaakt voor de komende drie jaar.”

Uǧur Yildirim (Go Ahead Eagles O17) is bezig aan zijn derde seizoen binnen de Go Ahead Eagles Voetbalopleiding. Als trainer van Go Ahead Eagles O13 reikte hij vorig seizoen onder meer tot de halve finale van het bekertoernooi. Momenteel bezet hij met Go Ahead Eagles O17 de vierde plaats in de Eerste Divisie-laag. Tristan Berghuis begon enkele jaren geleden als assistent-trainer bij de Go Ahead Eagles Voetbalopleiding en staat dit seizoen als hoofdtrainer voor de spelersgroep van Go Ahead Eagles O15. Met zijn team is hij koploper van de Tweede Divisie D en wist hij bovendien de halve finale van het bekertoernooi te bereiken. Jip Ellenbroek is bezig aan zijn eerste seizoen als hoofdtrainer van Go Ahead Eagles O13, waarmee hij op de vijfde plaats in de Eerste Divisie-hoog staat.

Met Jan Kromkamp, trainer van Go Ahead Eagles Onder-19, wist Go Ahead Eagles geen overeenstemming te bereiken. Jan Kromkamp werd jeugdtrainer van de club nadat Go Ahead Eagles in 2014 opnieuw begon met een eigen voetbalopleiding. “Go Ahead Eagles is een geweldige club die bij heel veel mensen in Deventer en ver daarbuiten diep in het hart en DNA zit”, geeft Kromkamp aan. “Dat geldt ook absoluut voor mij. Het kost me daarom grote moeite om mijn afscheid bij Go Ahead Eagles, de club waar het ooit voor mij allemaal begon, aan te kondigen.”

De visie van Go Ahead Eagles en Kromkamp met betrekking tot onder meer de ontwikkeling van Kromkamps loopbaan bij de club kwamen niet overeen. “Wij betreuren het vertrek van Jan, maar respecteren zijn keuze”, zegt Eric Whittie. “Go Ahead Eagles wil Jan heel erg bedanken voor zijn jarenlange inzet voor de Go Ahead Eagles Voetbalopleiding en wenst hem veel succes toe in zijn verdere trainerscarrière.”

Jan Kromkamp: “Go Ahead Eagles heeft me de kans geboden om mezelf vijf jaar lang als trainer te ontwikkelen. Als het aan mij ligt, is dit dan ook zeker geen definitief afscheid. Ik kom altijd weer terug bij mijn club, waar ik niet alleen als speler, maar ook als jeugdtrainer mijn eerste stappen in het betaalde voetbal heb gezet. Nogmaals, ik heb deze beslissing met pijn in mijn hart genomen, maar het is nu tijd voor een volgende stap.”