Sport

IJsselcup en IJSTIJD! bij De Scheg

DEVENTER – Aankomend weekend staat De Scheg in het teken van het nieuwe winterseizoen met twee grote evenementen op de ijsbaan. Zaterdag 19 oktober organiseert de KNSB samen met De Scheg het IJSTIJD! festival. Een evenement om de schaatssport bij kinderen onder de aandacht te brengen.

Kinderen ‘zijn dan ook gratis’ en ontmoeten bij De Scheg grote schaatshelden als Suzanne Schulting, Yara van Kerkhof en de gebroeders Ronald en Michel Mulder in levenden lijve. De zaterdagavond en zondagavond staan in het teken van de Rabo Holland Cup 1/IJsselcup. Deze jaarlijks terugkerende serie langebaanwedstrijden wordt tevens georganiseerd door de KNSB. Het betreft de eerste Rabo Holland Cup van het winterseizoen, waarbij tot en met maart om de titel gestreden wordt. De ijsbaan is beide dagen gewoon geopend voor recreatief bezoek.

IJSTIJD!
Tijdens het IJSTIJD! festival opent ijsbaan De Scheg al om 10.00 uur haar deuren, zodat er de hele dag geschaatst kan worden. Kinderen doen mee aan activiteiten zoals stoere selfies maken, snelle races en vette clinics. Er is een kidspersconferentie en zelfs een ‘silent disco’. Ook FISE en Fire Star on Ice komen langs om de kinderen de gaafste moves te leren en geven zelf nog een gave clinic. Het IJSTIJD! Festival kan zaterdag 19 oktober van 10.00 tot 17.00 uur bezocht worden. Kinderen ontvangen gratis toegang en hun begeleiders betalen slechts € 2,95 per persoon.

IJsselcup en Holland Cup 1
De zaterdag- en zondagavond staan in het teken van de Rabo Holland Cup 1/IJsselcup. De Rabo Holland Cup is een jaarlijks terugkerende serie schaatswedstrijden die wordt georganiseerd door de KNSB. De Rabo Holland Cup 1 is op 19 en 20 oktober ook een landelijke selectiewedstrijd voor het World Cup Kwalificatie Toernooi (WCKT), in het eerste weekend van november. Op zondagavond vindt, na de 5000 meter heren, voor het eerst nog een nieuw wedstrijdonderdeel plaats, de Mass Start. Onder de deelnemers zijn onder meer Mika van Essen, de gebroeders Mulder, Jan Smeenkens, Sanne in ’t Hof en Jutta Leerdam. De start van de schaatswedstrijden is beide dagen om 18.00 uur en vrij toegankelijk voor toeschouwers.