Sport

Go Ahead Eagles houdt zicht op play-offs na overtuigende zege op FC Volendam

Een héérlijke voetbalmiddag; dat is de beste omschrijving van deze zonnige zondag. Go Ahead Eagles wist FC Volendam vol overtuiging opzij te zetten: 3-0! Doelpunten van Isac Lidberg, Oliver Edvardsen en Darío Serra waren genoeg voor de comfortabele zege. Handhaving wisten de mannen van René Hake al enige tijd geleden veilig te stellen en na vandaag zijn zélfs de play-offs om Europees voetbal nog altijd haalbaar. Volgende week – in Heerenveen – zal Go Ahead Eagles moeten winnen (en RKC Waalwijk niet) om deze felbegeerde achtste plek te bereiken.

Ten opzichte van de nederlaag in De Kuip – precies één week geleden – besloot René Hake om dezelfde elf namen het veld in te sturen. Dat betekende dat Xander Blomme wederom in de basis mocht starten. Voor de jonge Belg was het zijn vijfde basisplaats van dit seizoen. Onder het genot van een heerlijk zonnetje betraden beide ploegen omstreeks 14:25 uur het veld, waarna de wedstrijd vijf minuten later in gang werd gebracht.

Het was Go Ahead Eagles dat flitsend uit de startblokken kwam. Al na twee minuten voetballen werd een Eagle onreglementair neergehaald in het strafschopgebied, met een penalty als gevolg. Willum Willumsson ging achter de bal staan, maar zijn inzet werd vervolgens knap gered door FC Volendam goalie Filip Stankovic. Even later was het wéér Go Ahead Eagles dat de kans kreeg om de score te openen. Zowel Oliver Edvardsen als Bobby Adekanye kwamen echter net tekort om binnen te tikken. De kansrijke openingsfase kreeg echter geen direct vervolg, waarna een periode zonder gevaarlijke momenten volgde. Aan het einde van de eerste helft werd dan tóch de ban gebroken in De Adelaarshorst. Isac Lidberg kreeg pardoes de bal in zijn voeten van Filip Stankovic, waardoor de Zweed vervolgens eenvoudig aan kon tekenen voor de 1-0! Met zijn zevende treffer van dit seizoen tekende hij tevens voor de voorsprong met rust.

Hoe goed Go Ahead Eagles de eerste helft wist af te sluiten, zo goed begon het ook aan het tweede bedrijf. Na vijf minuten voetballen wist de thuisploeg de score dan ook al te verdubbelen. Op aangeven van Willum Willumsson werd Oliver Edvardsen in staat gesteld om aan te tekenen voor de 2-0. Hij kopte de bal knap over de Volendam goalie heen: 2-0! Tien minuten later werd de Noorse doelpuntenmaker naar kant gehaald voor Darío Serra. De Spaanse vleugelflitser wist zich vervolgens na drie minuten gelijk te onderscheiden. Een vlammend afstandsschot van Philippe Rommens werd niet lekker verwerkt door de doelman, waarna Darío Serra de rebound van dichtbij binnen wist te schieten: 3-0! Het verzet van de gasten leek hiermee ook wel gebroken te zijn. Voor Go Ahead Eagles was het dan ook zaak om de drie punten niet meer in gevaar te laten komen in de laatste twintig minuten. De concentratie werd vervolgens knap behouden door de elf Eagles, waardoor er na 93 minuten voetbal een overwinning kon worden bijgeschreven!

WEDSTRIJDKARAKTERISTIEKEN

Go Ahead Eagles – FC Volendam 3-0 (1-0)

45’ 1-0 Isac Lidberg
50’ 2-0 Oliver Edvardsen
65’ 3-0 Darío Serra

Scheidsrechter: Danny Makkelie