Sport

Geslaagd evenement inclusief sporten

DEVENTER – Special- en Paralympische sporters, de Sportcarrousel, de ‘Iedereen Actief on Tourbus’, het Deventer bedrijfsleven, Saxionstudenten, ambassadeur (en wethouder) Liesbeth Grijsen, presentator Henk Jan Kerkhof, oud-wielrenner Gert Jakobs, af en toe een zonnetje en een prima temperatuur. Alle ingrediënten voor een mooie netwerkmiddag rondom Inclusief Sporten waren afgelopen week aanwezig op de parkeerplaats van Deventrade.

Op vrijdag middag 21 juni was het gezellig druk op de parkeerplaats van Deventrade BV, hét bedrijf voor sportkleding en -accessoires en al jaren, samen met Sport 2000 Buitink, partner van de Deventer Sportploeg. CambioKeuken zorgt voor (versgemaakte) hapjes en een drankje en de bezoekers kunnen aan verschillende sporten meedoen, maar ook ervaren hoe het is om met een beperking door het leven te gaan.

Dromen
Sporten is voor iedereen fijn om te doen. Voor je gezondheid, maar ook voor je welbevinden. Voor sporters met een beperking of een chronische ziekte is dat niet altijd vanzelfsprekend. In Deventer vinden we dat ook zij mee moeten kunnen doen bij reguliere sportverenigingen. De afgelopen jaren hebben de Deventer Sportploeg en Iedereen Actief bewezen dat dat kan, maar dat het wel vraagt om hier en daar wat extra inspanningen. Zeker als je een droom hebt en wilt meedoen aan de Special- of de Paralympics!

Contacten leggen
De bezoekers maken kennis met de verschillende sporters, doen mee aan de activiteiten en laten zich door Saxionstudenten met een blinddoek en blindenstok over een parcours leiden. Dat valt nog niet bepaald mee! Tussen de activiteiten door is er volop gelegenheid – onder het genot van een hapje en een drankje – om elkaar te spreken en contacten te leggen.

Meesterknecht
Gert Jakobs vertelt over zijn ervaringen in de jaren tachtig toen hij als wielrenner actief was. Hij heeft meegedaan aan de ploegentijdrit in 1984. Tot zijn frustratie wilde het NOC/NSF daar niet de – net ontwikkelde – tijdritfietsen bekostigen, waardoor de ploeg ‘slechts’ vierde werd. ‘Als ik daar een medaille had gewonnen, had ik nu niet eerst een kwartier hoeven kletsen om hier een beetje respect te krijgen’, grapt hij. ‘Maar inmiddels ben ik best trots op die prestatie.’

Sponsoren
De middag is vanzelfsprekend bedoeld om bedrijven enthousiast te maken om Inclusief Sporten te ondersteunen. Daarmee kunnen ze ook laten zien dat ze maatschappelijk verantwoord ondernemen hoog in het vaandel hebben staan. Want (meerjaren)partner worden van de Deventer Sportploeg en Iedereen Actief levert natuurlijk ook iets op. Een prominente plek op de bus, maar ook bijvoorbeeld de mogelijkheid om de Sportcarrousel in te zetten op een bedrijfsevenement.
Fieke Payens (KonnecteD) maakt bekend dat deze Deventer organisatie het – lang bestaande – partnerschap met twee jaar verlengt. Frans Holleman, directeur Regio Noord-Oost & Midden van BPD (Bouwfonds Property Development) besluit ter plekke om aan te haken en partner te worden.

Ook particulieren kunnen het initiatief ondersteunen door een handtekening te plaatsen op een bord dat in de ‘Iedereen Actief on Tourbus’ komt te hangen. Die handtekening kost (minimaal) € 50. Gert Jakobs en Henk Jan Kerkhoff zijn de eerste aanwezigen die de portemonnee trekken én de stift ter hand nemen! Henk Jan: ‘Hiermee kunt u het verschil maken voor deze geweldige sporters, dus doe vooral mee!’