Sport

Geen winnaar in oefenduel met RKC Waalwijk

Go Ahead Eagles heeft vorige week woensdag een besloten oefenwedstrijd gespeeld tegen RKC Waalwijk. Exact een week nadat het team van René Hake in De Adelaarshorst nog met 3-2 had gewonnen van de Brabanders, hielden beide ploegen elkaar ditmaal in Tiel in evenwicht: 2-2. Aan de kant van Go Ahead Eagles was Sylla Sow (zie foto) twee keer trefzeker.

De eerste kans van de wedstrijd was voor RKC Waalwijk. Eagles-doelman Luca Plogmann redde echter op een Brabantse inzet van dichtbij. In het eerste kwartier van de wedstrijd liet ook Go Ahead Eagles een kans noteren. Xander Blomme bediende Finn Stokkers met een steekbal, maar het schot van de Eagles-spits miste het venijn om RKC-doelman Mark Spenkelink te verontrusten.

Na twintig minuten spelen was het alsnog raak voor Go Ahead Eagles. Een inspeelpass van Enric Llansana bereikte Sylla Sow, die vervolgens wegdraaide bij zijn directe tegenstander en de bal met zijn linkerbeen in de verre hoek schoot: 1-0. Sow was in de 32e minuut ook de maker van het tweede Eagles-doelpunt. Na een sterke individuele actie ter hoogte van de achterlijn plaatste hij de bal vanuit een moeilijke hoek opnieuw in het Brabantse doel: 2-0.

Rebound

De aansluitingstreffer van RKC Waalwijk viel zes minuten later. Nadat Plogmann een inzet van Julen Lobete nog had gekeerd, kon Roy Kuijpers de bal in de rebound eenvoudig binnenschuiven: 2-1. In het eerste kwartier na rust waren er doelpogingen van Enric Llansana, Jahnoah Markelo (tweemaal) en Zakaria Bakkali (twee keer), die allemaal een prooi waren voor de keepers van beide ploegen. Trefzeker was wel Iliass Bel Hassani in de 63e minuut, waardoor hij de stand weer in evenwicht bracht: 2-2. Beide teams gingen vervolgens op zoek naar het winnende doelpunt, waarbij Go Ahead Eagles – met onder anderen de O21-spelers Milan Berenschot, Vincent Derksen en Jorn Smits als invallers binnen de lijnen – het meeste aanspraak mocht maken op de zege. RKC-goalie Spenkelink had echter een antwoord klaar op inzetten van Finn Stokkers en Rashaan Fernandes. In de slotfase waren Llansana en Fernandes nog dicht bij succes, maar gescoord werd er niet meer in Tiel.

Wedstrijdkarakteristieken

Go Ahead Eagles-RKC Waalwijk 2-2 (2-1).

20’ Sylla Sow 1-0.

32’ Sylla Sow 2-0.

38’ Roy Kuijpers 2-1.

63’ Iliass Bel Hassani 2-2.

Go Ahead Eagles: Luca Plogmann; Pim Saathof, Jay Idzes (46′ Vincent Derksen), José Fontán, Aventis Aventisian; Jahnoah Markelo (77′ Milan Berenschot), Xander Blomme (77′ Jorn Smits), Enric Llansana, Rashaan Fernandes; Finn Stokkers (77′ Mats Deijl), Sylla Sow.

RKC Waalwijk: Mark Spenkelink; Saïd Bakari, Hans Mulder (46′ Lars Nieuwpoort), Thierry Lutonda; Sebbe Augustijns (50′ Chris Lokesa), Patrick Vroegh, Zakaria Bakkali; Roy Kuijpers, Mika Biereth (82′ Julen Lobete), Julen Lobete (46. Iliass Bel Hassani).