Sport

Deventer sportaccommodaties op weg naar een rookvrije toekomst

DEVENTER – Sportbedrijf Deventer nodigt organisaties uit voor de startbijeenkomst over rookvrij sporten, bewegen en spelen. Dit zijn organisaties zoals vertegenwoordigers van onder andere sport-, speeltuin- en andere sportgerelateerde verenigingen.
In de gemeente Deventer wordt de beweging die is ingezet voor het promoten van gezond gedrag, uitgaande van een positieve gezondheid ondersteund. Daarbij hoort ook het stimuleren van het stoppen met roken.

Een aantal bedrijven, onderwijsinstellingen én sportverenigingen hebben in Deventer de stap al gezet om volledig rookvrij te zijn of te worden. Wie volgen?

Sporten, bewegen, spelen én roken gaat niet samen. De sport- en speeltuinvereniging is een belangrijke omgeving voor iedereen. Een rookvrij sport- en speelterrein geeft onder andere kinderen het goede voorbeeld, beschermt tegen de verleiding om te gaan roken en voorkomt het schadelijke meeroken.

Rookvrije Generatie aan het woord

Sportbedrijf Deventer nodigt de sportverenigingen, speeltuinverenigingen en andere sport- en beweegstichtingen die deze ambitie delen en graag mee willen doen.

Meriel Hendriks, beweegmakelaar bij Sportbedrijf Deventer: “Professionals van de Rookvrije Generatie die gespecialiseerd zijn in rookvrije (sport)accommodaties zullen de bijeenkomst inhoudelijk verzorgen en verenigingen voorzien van alle informatie, cijfers, tips en stappenplannen. Uiteraard zijn er ook lokale verenigingen aanwezig die al rookvrij zijn en hun goede ervaringen delen. Aansluitend ondertekenen we graag met zoveel mogelijk verenigingen de intentieverklaring waarin we leden rookvrij laten sporten, bewegen en spelen. Samen staan we sterk, op naar een rookvrije samenleving!”, besluit ze.

Aanvullende informatie

Voor: Bestuurs- en kaderleden van sport- en speeltuinverenigingen en andere sport gerelateerde organisaties
Wanneer: Dinsdag 4 februari 2020
Tijd: 20.00 – 21.30 uur (inloop vanaf 19.45 uur)
Locatie: Sport- & Belevingscentrum De Scheg, Piet van Donkplein 1, Deventer
Aanmelden is niet nodig en de toegang is gratis.