Stedendriehoek

Sponsorloop voor kankeronderzoek

DEVENTER – Op vrijdag 5 april houdt de Stichting L’Espoir (www.lespoir.nu/team Kanker Helpen Genezen) samen met basisschool ICB Wereldwijzer, basisschool Het Roessink en kinderdagverblijf Sam en Sjakie een sponsorloop in Deventer om geld in te zamelen voor onderzoek naar kanker. De opbrengst wordt volledig gedoneerd aan Alpe dHuZes/KWF.

De loop is rondom de scholen (Colmschate-Zuid) en een en ander wordt door middel van heuse startnummers, een echte start/finishboog en dranghekken met sponsoring ‘professioneel’ aangekleed. De opening wordt die dag om 8.45 uur verricht door wethouder Thomas Walder. De verschillende leeftijdsgroepen starten om het hele uur vanaf 9.00 uur tot 13.00 uur.

In maart heeft het team van Kanker Helpen Genezen alle kinderen op school voorlichting over kanker gegeven en werd op een passende manier verteld over deze ziekte en wat er wordt gedaan om het tot een stoppen te brengen. Zowel de scholen als het kindcentrum hebben zich eraan gecommitteerd om er een groot succes van te maken. Dit betekent dat meer dan 400 kinderen en leraren zich die dag inzetten om zoveel mogelijk geld op te halen. Deze weken proberen zij via een aloud sponsorformulier zoveel mogelijk sponsoren te vinden die hen per rondje (en/of voor het meedoen) sponsoren. Op maandag 13 mei wordt om 8.45 uur op een spectaculaire manier het totaalbedrag onthuld.